Afbeelding
column

Blijf helder!

Column 140 keer gelezen

Knettergek ga je ondertussen worden van al dat gedoe rond het virus waar ik de naam niet eens meer van wil zien, laat staan schrijven.
Volwassen mensen kakelen bijna heel de dag op radio- tv en in kranten over hoe, wat, wie, en waar. In de VS staat een man met het hoofd zoals dat van Billy Turf, de een na de andere bewering te doen, ze hebben een medicijn, maar er verschijnt niks, dus dat land is ook al niet meer zoals het ooit eens was.
Zou men bewust de mensen murw maken om ze nog beter voor de gek te houden of weet men gewoon zelf ook niet hoe het zit? Ik zap onmiddellijk door als ik weer een sessie zie van professionals die precies weten wat ze moeten doen om het virus de kop in te drukken, je vraagt je alleen af; welke kop?
Voorspellen wat het virus gaat doen wisten ze de eerste week al en nu zelfs dat het nog wat langer blijft, hoe kun je dat weten als er niks bekend is over oorsprong en wat het gaat doen? Gelukkig werken echte wetenschappers, in laboratoriums ijverig aan het voltooien van een serum. Dat vind ik belangrijker dan het ellenlange gekrakeel door mensen die in praatprogramma’s niks toevoegen, maar ze hebben tenminste een gezellig onderonsje. Nu zijn er weer plannen om ouderen op te sluiten, anderen vinden juist weer dat jongeren maar binnen moeten blijven, kortom, men weet het niet. Ik denk dat men meer aan het economisch belang denkt dan aan de gevolgen van het virus, want iedereen opsluiten kost wel erg veel geld hoor. Maar ach, we wachten het maar af, ik slik wat meer kurkuma, magnesium, vitamines enzovoort, misschien kan ik zo wel overwinteren, al hoop ik wel dat de gewone griep wegblijft, want daar blijken meer mensen aan te overlijden dan aan het beruchte virus. Afgelopen week droeg ik een mondkapje, nou, ik blijf wel binnen. Ik ben een jongere oudere, mijn hoofd is 18 maar mijn lijf denkt daar heel anders over.

Reacties: jan@komawa.nl

Uit de krant