Afbeelding
JK

Draadloos?

Column 208 keer gelezen

Ik kan me nog heel goed herinneren dat toen ik nog jonger was dan nu, de wereld aankondigde dat het draadloze tijdperk er aan kwam.
Het leek me een mirakel, draadloos, eindelijk geen snoeren meer door de kamer, schemerlampen die zomaar gingen branden zonder snoertje en stekker, een waar eldorado!
Inmiddels heeft dat draadloze tijdperk aangetoond dat sinds de aankondiging daarvan de kabel- en snoerfabrikanten een omzetverhoging kregen van vele procenten.
Ons halve huis zit vol met elektra kabels, antenne draadjes, en niet te vergeten UTP kabels voor de computers en ik heb kratten vol USB snoertjes en adapters voor de duvel en z’n mallemoer. Ja je hebt van die mobieltjes, je kunt er van alles op maar bij goed gesprek moet je onhandig dat ding vasthouden, want tegen je oor gaat hij bliepen en klinkt er een soort echo, dat komt door de vaak slechte verbinding tussen je ‘foontje’ en de nabij staande zendmast. En overal in ons en andere landen gaan kabels in de grond, weliswaar glasvezel, maar het blijft een kabel. Wij hebben nog twee vaste lijnen, lekker ‘ouderwets’ met een mooi vast nummer waar ik niets hoef op te laden en ook niet elke 5 jaar een nieuw toestel moet kopen. En ja, daar zit ook een snoertje aan, maar ach, ’t is maar een snoertje. Natuurlijk kunnen mobieltjes soms handig zijn, zeker bij pech onderweg of als iemand je even heel dringend nodig heeft. Alleen kan het even duren, want als ik het druk heb neem ik dat ding niet op, dat komt wel een keer als ik er tijd en zin in heb. Gelukkig blijven de kabels er gewoon, draadloze lantarenpalen zou je kunnen maken, gewoon op zonne energie, maar de stroomvoorziening in je woning vergt toch nog wel wat draden hoor en in mijn geval ook nog een PTT kabeltje met een a en b draadje. En mijn eega kan al helemaal niet zonder draad, hoe zou ze dan nog kunnen haken en breien voor al die kleinmormels?

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant