Afbeelding

Airco

Column 337 keer gelezen

Het is heet, om me heen ventilatoren en ook nog een paar computers die er nog een schepje bovenop doen, en dat allemaal omdat ik zo nodig deze column moet maken. De reuzel loopt mijn oksels uit en aan mijn oorlellen hangen druppels van zweet.
Nee ik ben geen masochist hoor, ik offer me op voor volk en Vaderland. Met 34 graden op mijn metertje hier boven, ben ik een beetje jaloers op Jootje die beneden in de woonkamer samen met de honden geniet van 23 graden Celsius, want daar draait onze airco lekker. Maar ja, mijn echte computers staan nu eenmaal een verdieping hoger en die zal ik moeten gebruiken want ‘tiepen’ op een laptop, zoals beneden staat, zal ik nooit leren, dat blijft voor mij speelgoed. Maar ik bespaar zo wel de centen voor een sauna.
Naar het strand ging ook al niet want dat is deze dag gesloten wegens overmatige belangstelling. Trouwens zoals onze Anneke G ooit zong, het ‘Brandend zand’ is ook niet alles, je krijgt er blaren van op je tenen. De pest met het weer is dat de wind soms ineens gaat liggen, dat doet die koperen ploert nooit, die blijft maar lachen en vuur spuwen. Maar klagen helpt niet, een natte handdoek om mijn hals wel, dus ga ik onverdroten door met letters uitzoeken voor u, op een echt toetsenbord.
Waar zullen we het nu eens over hebben? Corona? Nee dat doet Rutte al, toenemende werkeloosheid? Nee, dat doet het volgende kabinet wel.
Dan maar over de boeren, die hebben het ook slecht, dus ga er eens langs en neem wat aardappelen en groenten van ze mee, het kost een beetje en het is stukken verser dan in de meeste ‘Supers’, want de zon, wind, hitte, koude zouden we soms wel even willen missen, maar zonder boeren kunnen we echt niet, u niet, ik niet en ook de supermarkten niet. En het is best leuk hoor, je kunt als je dat wilt een praatje maken met een boer, altijd gezellig. Dát kan nou net niet bij de meeste supermarkten.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant