Afbeelding
JK

Sloeber

Column 304 keer gelezen

Wat een weertje weer de afgelopen weken, het lijkt wel zomer!
Tja, soms valt er een piepklein buitje en soms dondert het in Keulen, althans tot nu toe, het kan zomaar weer knudde worden.
Helaas zijn er ook weer wat trieste ongevallen geweest aan de kust van ons landje, het zal je kind maar wezen, zo werd een zonnige dag een diepzwarte nacht voor de nabestaanden.
Ondanks alle slimme technieken en materialen heeft men de jonge drenkeling niet op tijd kunnen vinden en redden.
Maar een bijzonder fossiel van honderden duizenden jaren oud kan men wel op Mars vinden, niet eens zo heel moeilijk.
Soms vraag ik me wel eens af of ‘wij’ mensen het niet te vaak ver weg zoeken, of dat we de prioriteiten op de verkeerde plaatsen leggen. Men heeft vaak meer belangstelling voor fossielen, vreemde stenen, stankoverlast dan voor nog niet te genezen ziekten bij mens en dier. Ja ik weet het, zo nu en dan laten overheden wel eens weten dat alle zeilen moeten worden bijgezet voor een ziekmakend virus, maar was dat geen mosterd na de maaltijd? Had men dat al niet veel eerder kunnen doen, niet wachten tot het komt maar vinden voordat het er is?
Miljarden worden er uitgegeven aan ruimtevaart, produceren van stomme dingen, dure gebouwen met marmeren trappen en gouden leuningen en niet te vergeten aan personeel met 50 maal een modaal inkomen met dan ook nog een bonus. Maar diepgaand onderzoek naar oorzaken van ziekten mag niet teveel kosten, welnee, hoe meer mensen er dood gaan hoe meer de rest overhoud. Opvallend is dat grote ‘jongens’ zelden ziek worden, en als ze het worden dan zijn ze ook snel weer beter, zouden die wel op aarde leven of zijn het aliens? Een echte democratie zorgt voor een kleuter en een oudere van 80 en maakt ook geen verschil tussen een sloeber en een miljonair.
Of je nou een ouwe fiets hebt of een Maserati, iedereen heeft recht op een mooie leven.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant