Afbeelding
JK

Opgehokt

Column 348 keer gelezen

Het is totaal niet verleidelijk om over het beruchte virus te gaan memoreren, dat zou water naar de zee dragen zijn, dus heb ik het er niet over, ondanks de mailtjes waarin mensen me vroegen 'waarom schijf je niet over corona?'
Natuurlijk ben ik wel 'opgehokt' want ik ben een kwetsbare oudere, zegt mijn eega, dus ik ben al weken de deur niet uit geweest, behalve dan naar een ziekenhuis in Spijkenisse waar ik even begluurd moest worden.
En deze week zal ik helaas nog naar een ander ziekenhuis moeten voor bijna hetzelfde, maar ik veeg mijn voeten overal en hoest alleen als niemand het hoort. Ik voel me niet rotter dan anders, dus heb geen symptomen dat er wat loos is. Dus u hoeft tijdens het lezen van dit epistel geen zakdoek voor de ogen te houden.
Je zou door dit gedoe bijna alle andere problemen vergeten, want je hoort niet echt veel meer over stikstof, boze boeren, Mark Rutte die door de knieën gaat en zelfs maar weinig over het slakkenproject, dat straks met ronde borden wordt aangegeven langs alle kruipwegen. En zo heeft een nadeel ook alweer een voordeel, zou een of andere voetbaltrainer zeggen.
Ik vraag me wel eens af of langzamer rijden echt minder uitstoot geeft, want pas als de motor snel draait is de verbranding optimaal, bij minder toeren is dat minder goed. Daarnaast zou ik een half uur minder op de weg zitten als ik 130 mocht rijden, dat scheelt op een ritje Friesland 30 minuten minder uitstoot, toch? Als je 50 km per uur zou gaan rijden zit je op je gemakje 4 uren roet uit te stoten langs vaderlands wegen. Ik maar 1 uur en een kwartier! Natuurlijk zullen 'wetenschappers' dit wel weer tegenspreken, daar hebben ze voor op school gezeten. Maar feit blijft dat je minder lang vervuilt als je snel rijdt, was Einstein er nog maar, die wist het wel.
Maar ach, wat maakt het uit, voorlopig ga ik de deur toch nog niet uit, ik ben immers opgehokt.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant