Houtstook meldpunt | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: stock

Houtstook meldpunt

  •   296 keer gelezen   Column

In een artikel op de site van 'Groot Nissewaard' van zaterdag jl. lees ik dat de plaatselijke PVV met een registratiepunt 'klachten houtstook meldingen' komt omdat de gemeente dit niet doet.

Houtstook meldpunt? PVV?

Gaat het wel goed met de partij? Geen Polen meldpunt, maar een houtstook meldpunt? Zijn ze de weg kwijt? Bondje gesloten met linkse milieupartijen? Of gewoon te weinig aandacht? Dat een Partij die pretendeert zich zo hard in te zetten Voor de Vrijheid van burgers zich met dit soort vrijheidsbenemende futiliteiten in laat!

Wat is dat voor gekkigheid?

Dat er jaarlijks 11.000 mensen te vroeg komen te overlijden door ongezonde lucht wil ik niet betwisten. Wat ik me wel af vraag is waar die ongezonde lucht vandaan komt. Allemaal overenthousiaste  houtstook doden? Of misschien iets met een industriële omgeving?

Natuurlijk geloof ik ook graag dat overdadig hout stoken luchtwegaandoeningen kan veroorzaken en dat de kans op het krijgen van kanker aanwezig is. Maar waar is die kans niet aanwezig? Slaat dit doemscenario misschien vooral op hardcore houtstokers en houtrook snuivende pyromanen?

Ik wil verder niet stoken, maar stel je voor dat we al die doden weten te voorkomen? Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn? Minder inkomsten voor de farmaceutische maffia, drukkere weekmarkten en overvolle winkelstraten. Dat willen we toch ook niet? Behalve dan dat laatste in het stadshart van Spijkenisse misschien.  

Als ik de cijfers moet geloven zijn er de afgelopen twee jaar bij 272 gemeenten 3000 meldingen overlast houtstook binnengekomen. Kom ik op 5,5 foute houtstook meldingen per gemeente per jaar uit. Rijst bij mij de vraag waar we het eigenlijk over hebben. Wat dat betreft ben ik het een keer met de gemeente eens; stem even af met de buren als je van plan bent te stoken.  

Ik wens de PVV veel succes met de verwerking van al die 5,5 houtstook meldingen per jaar en hoop dat haar website is berekend op deze astronomische bezoekersaantallen.

Hoe dan ook, de partij heeft de aandacht weer eens op zichzelf weten te vestigen, applaus daarvoor! Jammer genoeg óók deze keer weer eens met het oplaten van een vluchtig lachgas ballonnetje.

J.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>