Afbeelding
Foto: stock

Snert Buienradar

Column 434 keer gelezen

Ik ben er niet tevreden over. Verre van.

Ik sjomp in mijn rubberen vacuüm gezogen plaklaarzen en zie geen hand voor ogen. Een paraplu vasthouden is onhandig omdat die altijd alle kanten opwaait, behalve de goede. Bij mij in elk geval dan. Een auto stuift voorbij en doucht mij op straat. Van mijn opgestoken middelvingers druipt het modderwater naar mijn koude handpalmen. Mijn haar is ontploft, ik ben tot op het bot verkleumd en heb zin in een warm bad.

Wat haat ik dit snertweer en Buienradar!

Thuis aangekomen draai ik de badkraan open, giet er een fles Rituals weet-ik-veel-welke-geur in en pel mijn natte kleding af. Na een half uur kom ik schoon en wel uit bad. Mijn kinderen komen zo thuis. Tenminste, dat dacht ik. Ze zijn al thuis, hoor ik nu. Met een slecht voorgevoel loop ik de trap af.  

Inderdaad slecht. Mijn woonkamer lijkt op een rampgebied waar een modderlawine zojuist heeft huisgehouden. Verlepte en natgeregende kinderen die als dolgedraaide natte honden met olifanten poten een spoor van bruine drekkerige vunzigheid hebben achtergelaten op mijn mooie lichte tapijt.

Zuchtend pel ik de kleding van mijn kinderen af, stop die modderballen in bad en maak de woonkamer, én de afgelegde weg naar de woonkamer, schoon. Daarna stap ik zelf weer onder de douche.  

Wat haat ik toch dit snertweer en Buienradar!

Dit kan zo niet langer Buienradar! Aan het weer kan ik niks doen, maar ik kan jullie ter verantwoording roepen. Als jullie doorgaan met dit snertweer haal ik jullie app van mijn telefoon. En als jullie denken leuk te zijn met die overload aan regen en de naam 'Buienradar', dan is dat niet het geval. Ik eis beter weer, en wel op korte termijn.

Ik heb jullie eerder dit jaar een brandbrief gestuurd over die hittegolf. Dat was ook verre van leuk. Stond heel Nederland gewoon een paar dagen in de fik!

Ik ga ervan uit dat jullie deze nieuwe klacht wél serieus nemen. En als jullie vinden dat ik een zeurkous ben, dan is dat niet zo. Het moet alleen niet te nat, te droog, te warm, te koud of te winderig zijn.

Meer niet.  

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant