Afbeelding

Behoorlijke drukte op wegen Europa

Verkeer 503 keer gelezen

Hoewel 3 en 10 augustus te boek staan als de Zwarte Zaterdagen van 2019, wordt het ook aanstaande zaterdag al bijzonder druk op veel Europese wegen. Veel Nederlanders en inwoners uit Zuid Duitsland vertrekken aanstaand weekend en moeten rekening houden met lange files richting hun vakantiebestemming. De ANWB adviseert om zaterdag niet te vroeg - niet voor 8 uur - te vertrekken om zo achter de grote meute aan te rijden.

Kans op file is er al net over de grens in België waar op de E19 van Breda naar Antwerpen tussen St.-Job-in-'t-Goor en Antwerpen-Noord wordt gewerkt. De weg is versmald. Omrijden kan via Bergen op Zoom.

De drukste wegen in Frankrijk zijn zaterdag vanuit Parijs de A6 en A7 naar het zuiden en de A10 richting Bordeaux. Ook op de route door het midden van Frankrijk over de A71 en A75 staan lange files. De Mont Blanctunnel (N205) richting Italië is ook een knelpunt. 

In Duitsland worden er door vertrekkende en terugkerende vakantiegangers lange files verwacht. In noordelijke richting is het druk op de A1 en A7 bij Bremen en Hamburg. Richting het zuiden zijn de A3 tussen Frankfurt en Neurenberg, de A5 tussen Karlsruhe en Bazel, de A7 van Würzburg tot aan Ulm en de A8 Stuttgart - München-Salzburg de volste wegen. Bovendien wordt er op meer dan 500 plaatsen aan de weg gewerkt. Extra drukte verwacht de ANWB in de buurt van Mannheim vanwege de Formule 1 op het circuit van Hockenheim. Dat merk je op de Autobahnen A61 en de A6.

In Zwitserland en Oostenrijk moeten vakantiegangers vooral geduld hebben voor de tunnels. Het afgelopen weekend liep de wachttijd voor de Gotthardtunnel in de Zwitserse A2 op tot ruim een uur. Omrijden over de A13 via San Bernardino loont pas bij ruim anderhalf uur wachttijd. In Oostenrijk zijn de tunnels in de A10 van Salzburg naar Villach knelpunten. Verkeer richting Slovenie zal zaterdag op de A11 bij de Karawankentunnel geduld moeten hebben.  

Ook op de A13/A22, de Brennerautobahn is er van naar Italië veel vakantieverkeer onderweg. Binnendoor rijden via lokale wegen is in het weekend geen optie want daar steekt de Oostenrijkse politie een stokje voor.

In Nederland zijn de Tilburgse Kermis,het Rotterdamse Zomercarnaval en het Truckstarfestival in Assen dit weekend de grootste trekpleisters met veel bezoekers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant