Buikdanseressen en een goochelaar gaven extra sfeer aan het eindejaarsfeest.
Buikdanseressen en een goochelaar gaven extra sfeer aan het eindejaarsfeest. Foto: M. de Haas

Eindejaarsfeest voor inburgeraars

Actueel 430 keer gelezen

Spijkenisse - Ook voor de vluchtingen die in het kader van de inburgering naar school moeten, is de vakantie aangebroken. Even een paar weken niet met de neus in de boeken.

Vluchtelingenwerk Inburgering Spijkenisse vierde het begin van de vakantie vanmiddag met een eindejaarsfeest, waarbij de deelnemers allemaal een zelfgemaakt gerecht meenamen uit hun eigen cultuur. Zo kon een ieder proeven van diverse lekkernijen op het buffet. Ondertussen traden de buikdanseressen van Sena Dance op en een goochelaar verzorgde een voorstelling voor de aanwezige kinderen.

Wethouder Wouter Struijk hield het kort toen hij de cursisten toesprak. Hij gaf aan dat het belangrijk is dat de mensen zich prettig voelen in Nissewaard en hun plekje vinden, ongeacht waar ze vandaan komen.

Een aantal cursisten is inmiddels geslaagd voor het inburgeringsexamen, anderen zijn nog volop bezig met inburgering en het leren van de Nederlandse taal. Die laatsten gaan op 19 augustus weer verder met de lessen. Voor Vluchtelingenwerk Inburgering Spijkenisse was het overigens niet alleen een eindejaarsfeestje, maar ook een verjaardagsfeestje want de school bestaat vijf jaar. Veel oud-cursisten hebben ondertussen hun plekje gevonden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant