Leerlingen van Het Anker overhandigen de opbrengst van de obstacle run.
Leerlingen van Het Anker overhandigen de opbrengst van de obstacle run. Foto: Foto-Ok.nl

Estron Runners gaan voor het miljoen

Actueel 586 keer gelezen

Het avontuur van de Estron Runners begon 18 jaar geleden. Arie de Snaijer, destijds directeur/mede eigenaar van Estron, werd benaderd door Joop van Schie, captain van een Roparun team, met de vraag of hij het team wilde ondersteunen. 'Ik vroeg hem wat het was, want ik had nog nooit iets van de Roparun gehoord', vertelt Arie. Na een uitgebreide uitleg, had Arie wel interesse om het team te ondersteunen, maar aangezien hij in de transportbranche zat, trok het ook wel om mee te doen. 'Als je chauffeurs nodig hebt...'

In die tijd ging de tocht enkel van Rotterdam naar Parijs. De eerst keer dat het door Estron gesponsorde team meedeed, was het onder de naam van de oprichter van het team, Ernst Bos. 'Helaas overleed hij voor de start van de tocht', geeft Arie aan. 'Het was echter voor ons geen optie om de naam van het team te wijzigen, daarvoor was de betekenis te belangrijk.' Het jaar erna gaf de weduwe van Ernst echter aan dat ze vond dat de naam gewijzigd moest worden naar Estron Runners.

Een miljoen
Eenmaal meedoen aan de Roparun houdt vaak in dat je besmet wordt met het virus, en zo ging het ook bij Arie en vrijwel de meeste teamleden. 'Degenen die om wat voor reden niet mee doen aan de Roparun zelf, zetten zich op andere manieren in voor het geld en organiseren diverse activiteiten om geld op te halen.' Arie is inmiddels met pensioen, maar met zijn compagnon Dennis Noordzij heeft hij afgesproken dat Estron in ieder geval tot 2021 de hoofdsponsor blijft. 'Dan bestaat het team ook 20 jaar.' Tot op heden heeft het team € 811.000,00 bijeen gebracht voor de Stichting Roparun. 'Ons doel is om, als we 20 jaar bestaan, de één miljoen te halen.' Het is een hele opgave, maar het team gaat er voor en hoopt dat ze ook nu weer op de inwoners, donateurs en sponsors kan rekenen. 'Wij halen dan weliswaar het geld op, maar dat kan alleen door al die mensen die ons financieel steunen tijdens de activiteiten en collectes en die we uiteraard enorm dankbaar zijn.'

Obstacle run
Naast collectes, vormen vooral activiteiten een bron van inkomsten. Dat kunnen bingo avonden zijn, maar ook sponsorlopen. 'Bingo avonden zijn altijd heel gezellig, maar vooral sponsorlopen brengen veel geld op. Zo konden we vorige week dinsdag bij Het Anker in Spijkenisse een cheque van € 3.700,00 in ontvangst nemen. ' Dit bedrag is de opbrengst van de obstacle run die de Estron Runners op 5 juli op de school organiseerden. 'We hopen volgend jaar een tiental obstacle runs te organiseren. Dit zijn een soort sponsorlopen, maar met strobalen en autobanden om de kinderen nog meer uitdaging te geven.' Scholen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met Peter Wilmsmann via peter.wilmsmann@ziggo.nl. De Estron Runners geven voorafgaand aan de sponsorloop een uitleg in de klassen over hun doel en op de dag zelf zetten ze alles klaar en regelen verder de hele run, zij ontzorgen de school . 'Sinds drie jaar organiseren we bij het Maerlant in Brielle een bike-run-bike. Ook daar zie je dat de leerlingen zich enorm inzetten om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren.' Op 18 mei 2020 zet Het Anker zich opnieuw in voor de Roparun.

Kubox Run
Kort geleden organiseerden de Estron Runners voor het eerst de Kubox Run-Bike-Run door het Bernissegebied. 'We willen dit volgend jaar opnieuw doen met zaterdag het wandelen door het gebied en op zondag de run met afstanden van 5 en 10 km en de halve marathon. Het wandelen willen we anders vorm geven. Niet enkel een wandeling door het groen, we denken aan een route door de diverse kernen.' Zet in ieder geval het tweede weekend van mei 2020 alvast in uw agenda. Nadere informatie krijgt u tegen die tijd.

Komende activiteiten
Op 20 september organiseren de Estron Runners i.s.m. RICI-import een wijnproeverij in Dorpshuis Abbenbroek. Deze avond die begint om 19.45 uur kost u slechts € 20,00 en uiteraard komt de opbrengst ten goede aan de Stichting Roparun. Opgeven kan via estronrunners@gmail.com of g.mellaard@gmail.com. Bingoliefhebbers kunnen op 25 oktober terecht in My College. Wilt u aan deze avond meedoen, hou dan www.estronrunners.nl in de gaten want daar verschijnt alle informatie.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant