Afbeelding
Foto: Stevast Baas & Groen

Eerste paal bouw Waterrijk Zuid de grond in

Actueel 559 keer gelezen

Hekelingen – Vanmiddag werd de officiële eerste paal voor 12 eengezinswoningen in Park Waterrijk Zuid geslagen. Wethouder Martijn Hamerslag liet de klus over aan de vijfjarige Daan Streefland. Hij mocht in de cabine van de heimachine op de knop drukken, waarmee de eerste paal de grond in ging. Daan, zijn zusje Julia en ouders Jasper en Sabrina, zijn de toekomstige bewoners van de woning waarvoor de paal geslagen werd.

De 12 woningen, waarvan de verkoop in december vorig jaar van start ging, zijn op één na allemaal verkocht en komen aan de toekomstige Johannes Jongejanlaan te staan. De woningen in dit plan zijn allen gasloos en energieneutraal, onder andere door middel van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. In totaal worden in zes fasen 99 woningen in Waterrijk gebouwd, waarvan er inmiddels 42 ( fase een en twee) zijn opgeleverd. De derde fase vindt na de zomer z'n voltooiing en de woningen waarvan de bouw vandaag officieel van start ging, zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar gereed zijn. Fase vier, bestaande uit één vrijstaande-, acht twee-onder-een-kap, vier rij- en zes waterwoningen, gaat in oktober in de verkoop. Het nieuwbouwproject wordt ontwikkelt door Stevast Baas & Groen.

Na het slaan van de eerste paal, werd in het nabij gelegen Dorpshuis door kopers en bouwers geproost op de start van de bouw. Ook konden daar de toekomstige bewoners kennis maken met hun toekomstige buren en buurtgenoten. Ter gelegenheid van de feestelijke gebeurtenis werd door een vertegenwoordiger van Stevast Baas & Groen aan René Vlug van ZOA een cheque ter waarde van 4000 euro aangeboden. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Het bedrag van deze cheque zal ten goede komen aan het bouwen van woningen op Lombok in Indonesië.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant