Kevin Inkelaar wint in het Italiaanse Valsavarenche de tweede etappe in de Giro della Valle d 'Aosta Mont Blanc.
Kevin Inkelaar wint in het Italiaanse Valsavarenche de tweede etappe in de Giro della Valle d 'Aosta Mont Blanc. Foto: Alexis Courthoud

Kevin Inkelaar wint bergrit in Valle d'Aosta Mont Blanc

Sport 387 keer gelezen

Breuil Cervinia- Kevin Inkelaar uit Abbenbroek heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd door in het Italiaanse Breuil Cervina de 56e editie van de Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc voor beloften af te sluiten met een derde plaats in het eindklassement.

Een zware bergetappekoers, die precies tien jaar geleden werd gewonnen door niemand minder dan de huidige kanshebber in de Tour de France, Thibaut Pinot. Daarnaast won Kevin Inkelaar de groene puntentrui. De coureur van Groupama-FDJ legde de basis voor de eindklassering in de UCI 2.2 koers met een overwinning in de rit van Aymavilles naar Valsavarenche en consolideerde de hoge positie achter de zegevierende Belg Mauri Vansevenant en de Brit Adam Hartley daarna met nog eens drie top-10 noteringen. 'Ik werd vorig jaar met een ritoverwinning tweede in het eindklassement. Dat ik deze prestatie als laatstejaars belofterenner op het podium herhaal is heel apart. De etappeoverwinning kwam voor mij op een heel goed moment omdat ik in de Ronde van de l'Isard ben gevallen. Daarna reed ik een heel goede (Baby)Giro d 'Italia. Ik zat in de tweede bergetappe mee vooruit en ben toen ook gevallen. De Giro was een groot doel voor mij. Na zoveel tegenslag ben ik heel blij dat ik nu een zware etappe in het hooggebergte heb gewonnen en daarmee heb bevestigd dat ik het kan', aldus de toekomstige Tourrenner (?) Kevin Inkelaar.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant