Kinderen konden een kijkje nemen in een brandweerwagen.
Kinderen konden een kijkje nemen in een brandweerwagen. Foto: PR

Veiligheidspresentatie Waterland

Actueel 275 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen zaterdag organiseerde Stichting WaterlandSpijkenisse een veiligheidspresentatie op winkelcentrum Waterland.

Ondanks de regenbuitjes tussendoor is er de hele middag een leuke aanloop van bezoekers geweest. Kinderen mochten een kijkje nemen in de aanwezige voertuigen van Politie en Brandweer. Ouders konden ondertussen vragen stellen en/of tips krijgen van de deskundigen betreffende brand- en inbraakpreventie. Later in de middag kwam er als verrassing ook nog een hoogwerker van 32 meter hoog (dat is ongeveer 10 verdiepingen) van de brandweer bij.

Dierenbescherming Zuid-Holland Zuid was met twee voertuigen aanwezig, een dagelijkse dierenambulance en een speciale dierenambulance die wordt ingezet bij bijvoorbeeld broodfokkers waar grote aantallen dieren weggehaald moeten worden (de zogenaamde 'Animal Rescue Vehicle'). Ook in deze voertuigen mochten kinderen een kijkje nemen en werd antwoord gegeven op vragen. Ook de EHBO vereniging Spijkenisse was aanwezig met een AED en een volwassen en baby reanimatiepop, en zij gaven graag een demonstratie en uitleg over het belang van het volgen van EHBO en reanimatie cursussen. De vrijwilligers van Buurtpreventie stonden ook klaar om vragen te beantwoorden en eventuele nieuwe vrijwilligers in te schrijven. Deze vrijwilligers zijn de ogen en oren in de wijk en kunnen misstanden snel doorgeven aan betreffende instanties. De Gemeentelijke Opsporingsambtenaren waren ook aanwezig en Driss van de Stichting JOZ hield iedereen in beweging in de pannakooi en heeft op die manier leuke contacten gelegd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant