Afbeelding
Foto: JK

Bloemkolen?

Column 427 keer gelezen

Andre van Duin en Ria Valk kunnen blij zijn, de bloemkolen, die ooit rijkelijk vertegenwoordigd waren in hun hits, zijn weer helemaal in!
Sommigen storen zich aan de reclame van een pizzaboer, een dame met als borstbeschermers twee bloemkolen, natuurlijker kan eigenlijk niet. Altijd nog beter dan een jurk met begonia's toch?
Dit alles is het gevolg van een pizzabakker, die bloemkool als bodem gebruikt voor de pizza, dat uiteraard weer een gruwel is voor de traditionele Italiaanse pizzabakkers. Hoewel ik trouwe klant ben bij deze bloemkool pizzabakker, zal ik niet snel een dergelijke pizza bestellen, ik hou het wel bij de beroemde kip tandoeri! Als de reclamedame twee kippen had voorgehouden zou wellicht de veganistenbond in vuur en vlam zijn gevlogen. Stiekem vraag ik me wel af wat de volgende stap is om de pizza 'gezonder' te maken, krijgen we nu ook spruitjes en aardappel pizza's? Spruitjes lijken me wat minder geschikt voor een reclame poster, die krijg je nooit veilig in een bushokje. Zowel bloemkool als spruitjes zijn voor mij niet echt een smaakbeleving op mijn bord, geef mijn portie maar aan Fikkie. Natuurlijk nobel van deze pizzabakker om iets aan plantaardige zaken toe te voegen aan een pizza, maar er zitten al tomaten en tarwe in en die superhete pepers zijn ook puur veganistisch. Men wil stukje bij beetje alles plantaardig maken, maar beseft men wel dat als we uitsluitend plantaardig zouden gaan eten de wereld vergaat aan verschraling, want zonder dierlijk voedsel moet er zo enorm veel akkerbouw komen dat de grond (aarde) uitgeput raakt en door erosie zou onze aarde vervallen tot een dode planeet, Mars is er niks bij. Maar door een beetje minder vlees te eten zouden we best wat koeien en varkens kunnen behouden en de Aarde en onszelf een dienst bewijzen. Geluk voor de tegenstanders van die poster is dat het geen doperwtenbodem werd.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant