Afbeelding
Foto: stock

Tennistoernooi LTV de Dalle volgeboekt

Actueel 686 keer gelezen

Spijkenisse - In  tegenstelling tot andere toernooien bij verenigingen in de regio is het maximum aantal deelnemers nog voor de sluitingsdatum bereikt. Totaal zullen volgende week op het Seventy5 Open Dalle toernooi 2019 ruim 270 tennissers in één of twee onderdelen in de categorieën 3 t/m 8 in enkels en dubbels uitkomen. In tegenstelling tot de trend van de afgelopen jaren waar vrijwel alle toernooien juist met teruglopende deelname te maken hadden, is het bij de Dalle dit jaar het tegenovergestelde.

Beduidend meer deelnemers dan vorig jaar, het maximum te spelen partijen al bereikt op zondag een week voorafgaande aan het toernooi. 'We hebben niet alleen deelnemers uit Spijkenisse of van het eiland maar ook verder uit de regio Rotterdam. Zelfs mensen uit Edam en Bergen op Zoom komen bij ons spelen. Slechts zo'n 25 procent is lid van onze eigen vereniging. Het gaat dan ook een gezellige week worden van zaterdag 13 juli tot en met zondag 21 juli. De weersverwachtingen zijn gunstig, dat gaat zeker bijdragen aan een nog grotere drukte op het park onderaan de Spijkenisserbrug. Met naast tennis elke dag goedkope maaktijden verzorgt door vrijwilligers van de vereniging, onze eigen professionele kok Marcel en diverse restaurants uit het centrum van Spijkenisse.' Reserveren van maaltijden kan via de website van de vereniging www.dalle.nl.

Het open toernooi bij LTV de Dalle wordt dit jaar voor de 31e keer gehouden. De eerste 20 jaar was Auto Dekker de trotse hoofdsponsor. Dit jaar is voor de vierde keer Seventy5, 1e Dutch Sneakerstore, de hoofdsponsor en is Sport2000 de subsponsor. Daarnaast zijn er nog vele andere bedrijven die bereid waren een financiële bijdrage te leveren. Dat maakt het mogelijk dat ook dit keer weer op vrijdag alle deelnemers kunnen genieten van de gratis barbecue en een feestavond die zal worden opgeluisterd door zangduo BEM, de dames Barbera en Marscha.

Gezien het grote aantal deelnemers zal er al op zaterdag gestart worden, ondanks dat op het terrein naast het park het Under the Bridge festival plaats vind. 'Het zal voor de deelnemers dus best even lastig worden het park te bereiken en wellicht is er wat geluidsoverlast. Op de fiets komen en iets harder uit callen is dus het advies. Na zaterdag zullen we daar geen last meer van hebben en kan dus iedereen ons park bereiken. Zowel tennissers als toeschouwers zijn van harte welkom. Op de midweekse dagen zal het wel een latertje worden, maar met onze pas nieuw geplaatste LED verlichting op alle 6 banen. Het lijkt wel daglicht, alles goed te zien.'

Zondag 21 juli is de finaledag en hopen ze alle partijen afgewerkt te hebben. Tijdens de finales wordt door Grieks restaurant Zorba broodjes Gyros geserveerd. Eind van de zondagmiddag moet het toernooi klaar zijn. Een drukke week kan dan worden afgesloten.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant