Sonja de Groot, de tennismoeder van Voorne-Putten, hoopt op voldoende deelname in Zuidland.
Sonja de Groot, de tennismoeder van Voorne-Putten, hoopt op voldoende deelname in Zuidland. Foto: Peter de Jong

LTV Zuidland zoekt jeugd voor haar toernooi

Sport 949 keer gelezen

Zuidland – Het duurt nog een paar weken, voordat er weer een groot jeugdtoernooi wordt georganiseerd op het terrein van LTV Zuidland. In het verleden was dit met ruim 200 kinderen tussen de 6 en 17 jaar het grootste toernooi van Voorne-Putten.

Vorig jaar moest men voor het eerst het droevige besluit nemen om het toernooi niet door te laten gaan, omdat er geheel volgens landelijke trend, te weinig deelnemers waren. Toen was er slechts een vijfde van de aanmeldingen uit de glorietijd. Dat wil men dit jaar echt voorkomen en dus roept de jeugdcommissie de jeugd uit de omgeving op om zich aan te melden.

Meer dan tennis
Het toernooi heeft wel een grote wijziging ondergaan voor de editie van 2019. Waar er vroeger in een tijdsbestek van negen dagen werd gespeeld, is men nu na advies van de KNLTB, de tennisbond, terug gegaan naar vier dagen, van 24 tot en met 27 juli. Sonja de Groot is al decennia lang verantwoordelijk voor het jeugdtennis in Zuidland en wordt de tennismoeder van Voorne-Putten genoemd. 'Ik organiseer het al ruim dertig jaar hier in Zuidland, maar kan dat niet zonder de vrijwilligers en overige jeugdcommissieleden. Ik vind toch wel dat we mogen zeggen dit het meest populaire tennistoernooi is van Voorne-Putten. Er wordt bij ons ook gezwommen, maar we organiseren veel meer, zoals een ouder kind toernooi en allerlei activiteiten voor de jeugd, maar ook voor de ouders, opa's en oma's. We waren dan ook vorig jaar heel erg teleurgesteld dat we het moesten afblazen', geeft Sonja de Groot aan. De 70-jarige actieve jeugdbestuurder van LTV Zuidland deed overigens voor veel verenigingen iets voor de jeugd. 'Ik heb het jeugdtennis op Voorne-Putten vorm kunnen geven in de afgelopen dertig jaar. Daarnaast was ik betrokken bij de regio geselecteerde jeugd uit het voormalige district Rotterdam. Organiseerde het omnibuscircuit, waar werd gestreden om de mastertitel. Ik regelde ook een aantal jaren de ballenkinderen voor het ABN AMRO wereld tennis toernooi in Rotterdam Ahoy. Daarnaast spelen we ook competitie en als wij kinderen hebben die niet in een competitie mee kunnen doen, dan probeer ik die via de bevriende verengingen alsnog te plaatsen. Daarnaast vind ik het ook heel leuk als men na de pubertijd blijft tennissen. Je ziet ook dat mensen bij ons stoppen, omdat ze gaan studeren en vervolgens stichten ze een gezin en merk je dat die kinderen dan ook komen tennissen, dat vind ik gaaf om te zien', gaat Sonja verder.

Campagne
Om te zorgen dat het toernooi voor de jeugd in Zuidland dit jaar wel door kan gaan is men deze week met de campagne begonnen. 'We zetten sociale media in en sturen naar de scholen in de regio posters, met de aankondiging van het toernooi. Daarnaast zorg ik dat mijn contacten bij de overige verenigingen worden aangeboord. Ik zend elke jeugdcommissie van een club een oproep met het verzoek om bij die vereniging ook kenbaar te maken dat ons jeugd toernooi er weer aan komt. Daardoor komt men uit de gehele regio. Je moet het district dat we bestrijken zien als geheel Voorne-Putten, maar daar vallen van oudsher ook Rozenburg, Hoogvliet en Albrandswaard onder. Het worden vier dagen feest', garandeert De Groot, die voor haar tennisactiviteiten op Voorne-Putten twaalf jaar geleden koninklijk werd onderscheiden. Hoe ze aan de naam tennismoeder van Voorne-Putten komt is wel duidelijk. 'Iedereen kent mij, want het jeugdtennis op het eiland en het voormalige district Rotterdam is mijn ding. Als er bij een club een nieuwe jeugdcommissie wordt gestart dan schuif ik altijd even aan. Ik geef die clubs dan handvatten mee. Mijn ervaring komt dan van pas en ze hoeven het wiel niet meer opnieuw uit te vinden. Ik ken de clubs, omdat ik ook 23 jaar voorzitter ben geweest van de regio Voorne-Putten. Daarnaast waren er met Pinksteren, ieder jaar op een ander park, de districtskampioenschappen. Van zaterdag tot en met maandag speelden we dan tweehonderd wedstrijden. Ik ben er gewoon in gegroeid, maar ik doe het met liefde', besluit Sonja de Groot. Wil je meedoen met jeugdtoernooi van LTV Zuidland dan kun je je aanmelden via www.ltvzuidland.nl of via de toernooikalender, www.knltb.nl/toernooien.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant