Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl /

Felicitaties wethouder voor Biologie Olympiade winnaar Yannick

Actueel 364 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Struijk feliciteerde aan het einde van de ochtend op De Ring van Putten 3-havo leerling Yannick Wouters die op 12 juni winnaar werd van de 25ste editie van de Biologie Olympiade Junior.

Ieder jaar doet De Ring van Putten mee aan de landelijke wedstrijd waarbij de biologiekennis van duizenden leerlingen wordt getest. Yannick en klasgenoten maakten eerst een biologietoets, waarna vijf leerlingen op 4 april in de halve finale van de Biologie Olympiade stonden. De 14-jarige Yannick en klasgenoot Michael van Beveren stoomden vervolgens op naar de finale die van 12 tot en met 14 juni bij de Hogeschool Inholland in Amsterdam gehouden werd. Drie dagen lang kregen de tien finalisten uit het hele land verschillende hoorcolleges, practica en toetsen over het thema 'bijen'. Een intensief programma waarna Yannick als uiteindelijke winnaar uit de bus kwam en Michael zevende werd!

Nooit eerder won een leerling van De Ring van Putten de Biologie Olympiade. De overwinning smaakt naar meer want Yannick wil volgend jaar opnieuw meedoen aan de wedstrijd, maar dan die voor de bovenbouw. De 'vogelaar' weet alles over vogels, trekt er vaak samen met Michael op uit om vogels te fotograferen en wil later bioloog worden. 'Het liefst ornitholoog(vogelkenner) of herpetoloog (reptielenkenner)', vertelde de bescheiden winnaar bij de felicitaties van de wethouder. De wisselbokaal heeft een mooi plekje gekregen in het biologie lokaal.  

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant