Heemraad waterschapswegen Petra van Nes-de Man
Heemraad waterschapswegen Petra van Nes-de Man Foto: Remie Kranendonk | REEM.

Biert blijft in het weekend motorvrij

Actueel 1.126 keer gelezen

Simonshaven - Het voorgenomen verkeersbesluit om het motorenverbod op de Biertsedijk, Polderdijk en Ringdijk bij Biert op te heffen, is door het bestuur van waterschap Hollandse Delta ingetrokken. Deze wegen blijven daardoor gesloten voor motoren in het weekend van vrijdagavond acht uur tot maandagochtend acht uur.

Er bleek nauwelijks draagvlak te bestaan bij de bewoners van Biert voor het verkeersbesluit om motoren weer toe te staan. De buurt maakte zich zorgen om de veiligheid van alle weggebruikers als het verbod zou worden opgeheven.

Bovendien zijn er volgens de bewoners nog meer verkeersproblemen. Er zal daarom een integrale verkeersafweging worden gemaakt voor het gebied. Hiervoor organiseert het waterschap na de zomervakantie een inloopavond. Een exacte datum is nog niet bekend.

Heemraad Petra van Nes: "Mede omdat er met de buurt en met de gemeente Nissewaard vooraf geen overleg is geweest over het voorgenomen besluit, hebben we besloten het in te trekken. Biert blijft deze zomer in het weekend motorvrij."

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant