Afbeelding
Foto: JK

Puppy

Column 226 keer gelezen

Het zou een beetje flauw zijn om alweer over het warme weer te gaan brabbelen, dat weten we nu wel. Uiteindelijk kunnen we in onze regio overal de luwte opzoeken. Op de 'Eilanden' is zat te zien en te beleven, desnoods kun je gaan vissen, met een haakje of een magneet. Maar ook even lekker de landtong bij 'Breeddiep' opzoeken om schepen te tellen behoort tot de mogelijkheden. En voor de low budget liefhebbers, onder de Spijkenisserbrug is het ook leuk, alles doet het daar en je hebt geen last van openstaande bruggen en gesloten slagbomen. De Aveling in Hoogvliet gaat even dicht, maar ach, we hebben toch nog een Botlektunnel, die prachtig uitkomt bij een plek waar je niet heen wilde gaan. Gatver, heb ik het toch weer over dat kreng van een brug!
Voor mij en ons gezin is het weer een beetje terug in de tijd, onze foundlander van 80 kilo en 8 jaar oud heeft er een vriendje bij gekregen, een puppie van 9 kilo die er inmiddels al 3 meer weegt. Grappig genoeg stoeien ze samen erg veel, zowel binnen als in onze grote tuin, maar dat kleine mormeltje, die we Remi noemen, wint het door zijn snelheid vaak van onze grote Floris. En puppies hebben ook nog het nadeel dat je veel moet dweilen en scheppen, want het is ze vaak nog niet duidelijk waar ze hun stoelgang moeten uitvoeren. Onze Floris staat dan een beetje loens te kijken naar al die rommel en ik vermoed dat hij zich afvraagt; 'was ik vroeger ook zo?'.
Het voordeel van zo'n jonkie is wel dat onze ouwe Floris weer een beetje actiever is geworden, hij speelt en dolt weer, al is hij vaak na een poosje weer doodmoe, dat heeft hij vast van mij. Nu maar hopen dat dat puppy niet op bijenjacht gaat in de tuin, want er komen er gelukkig weer meer tevoorschijn, mede dankzij onze grote aanplant van veel bloemen met nectar. Maar ach, het leven kachelt verder en voor je het weet staan we weer sneeuwpoppen te bouwen.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant