Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
Zomaar een Nissewaarder

Stadsdichter Kevin Mack

Actueel 1.403 keer gelezen

Begin februari werd Kevin Mack verkozen tot de eerste Stadsdichter van Nissewaard. Op de pui van De Boekenberg prijken inmiddels enkele dichtregels uit 'Ode aan de Boekenberg', waarmee de 35-jarige woordkunstenaar de jury wist te overtuigen.

Hij groeide op in Spijkenisse en was niet bepaald een kind dat altijd met z'n neus in de boeken zat. 'Ik was vaak buiten, voetballen met vriendjes, beetje een belhamel.' Sinds z'n tienerjaren schreef Kevin regelmatig in een schriftje op wat hij zoal meemaakte en zette hij ook fantasie verhalen op papier. 'Ik ben een dromer.' Toen hij een jaar of 17 was begon hij met het posten van zijn belevenissen op Facebook en het schrijven van gedichten.

Andere weg
Op z'n 24ste verhuisde hij naar Rotterdam, werd accountmanager bij Eneco, kreeg een vriendin en ging samenwonen. Toen hij kennis maakte met rapgroep Opgezwolle en woordkunstenaar en hiphopper Typhoon, raakte hij onder de indruk en geïnspireerd. 'Toen is de passie voor 'spoken word' begonnen en ben ik dat ook gaan doen', vertelt Kevin. Aanvankelijk hield hij wel eens voordrachten, maar deed er uiteindelijk weinig mee. Ondertussen liep zijn relatie stuk en besloot hij een andere weg in te slaan. 'Ik dacht er al langer over om iets anders te gaan doen. Allereerst heb ik m'n baan opgezegd en ben ik een aantal maanden door zuidoost Azië gaan reizen.' Hij verhuisde terug naar Spijkenisse en begon vorig jaar zomer aan een tweejarige mbo studie sociaal-maatschappelijke dienstverlening. 'Het gaat heel goed', vertelt de enthousiaste Mack. 'Ik denk de studie in zo'n 14 maanden af te kunnen ronden. Plannen om daarna een hbo opleiding social work op te pakken waren er ook, maar vanwege het grote werkgelegenheidsaanbod als zzp'er in de begeleiding weet ik nog niet of ik daarvoor kies. Liever zou ik een kleinkunstopleiding ernaast doen. Dit is echt wat ik wil en waar m'n passie ligt.' Inmiddels loopt hij stage bij zorgboerderij Moed en Vertrouwen waar hij de deelnemers onder andere begeleid bij het verzorgen van de dieren en houtbewerken. 'Een uitdaging die veel voldoening geeft.'

HorizonTaal
Toen Kevin hoorde van de stadsdichterswedstrijd in Nissewaard, deed hij mee. 'Precies iets voor mij, maar ik had nooit verwacht te worden uitgekozen.' Kevin mag zich twee jaar Stadsdichter van Nissewaard noemen. Inmiddels droeg hij al zelfgeschreven gedichten voor tijdens de Dodenherdenking en Internationale Vrouwendag en organiseerde hij onlangs samen met spoken word dichter Bizzy Blaze in De Boekenberg het spoken word podium HorizonTaal, dat aan het eind van het jaar een vervolg krijgt.

Cabaretier
Zijn sociale opleiding en het Stadsdichterschap vallen mooi samen en zijn goed te combineren. 'Alles komt op het juiste moment samen en dat geeft rust', vertelt de jonge woordkunstenaar. Zijn droom is om beide passies te combineren. 'Op een groter podium, als cabaretier, met zelfgeschreven grappen of als presentator; dit tussen mijn werk als bijvoorbeeld ambulant woonbegeleider door.' Verzoeken aan de jonge dichter, spreker, schrijver en host kunnen worden gestuurd naar info@kevinmack.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant