ELE Rally | KP Wintelre. Foto: Roy Venema.
ELE Rally | KP Wintelre. Foto: Roy Venema. Foto: Roy Venema

Jan Gerssen staat in de top van het NK Short Rally

Sport 595 keer gelezen

Rallycoureur Jan Gerssen pakt belangrijke punten en staat éérste in het Nederlands Short Rally Kampioenschap in de klasse.

Tijdens de ELE Short Rally in mei wist het team van Jan Gerssen al belangrijke punten te pakken voor het Nederlands Short Rally Kampioenschappen. Een 11e plaats algemeen en een 1ste plaats in de klasse NL/RC4 was het verdiende resultaat van een mooie wedstrijd waar hard gereden moest worden om de Peugeut 206 Cup deelnemers bij te houden. In de Vechtdal Rally van afgelopen weekend moest het team genoegen nemen met minder punten. Door een losse motorsteun en uitlaat verloor het team meer dan vijf minuten en konden zij niet strijden voor een beter eind resultaat.

Tot dusver wist het team tijdens de wedstrijden in Zandvoort, Emmeloord en Barneveld ook al belangrijke punten te pakken voor het Kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te gaan in Breda/Roosendaal, Hellendoorn en Hengelo is er nog veel mogelijk.

In juli staat de Jumbo Short Rally in Breda/Roosendaal op de agenda. 'Onze thuiswedstrijd waar hard gereden wordt en je ook echt verschil kunt maken', aldus Jan Gerssen. Momenteel staat het team 1ste in de klasse en 4e algemeen in het Nederlands Short Rally Kampioenschap.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant