SC Botlek won zaterdag in Goudswaard van ZBVH en is ook volgend seizoen actief in de derde klasse.
SC Botlek won zaterdag in Goudswaard van ZBVH en is ook volgend seizoen actief in de derde klasse. Archieffoto: Peter de Jong

SC Botlek blijft in derde klasse na zege op ZBVH

Sport 416 keer gelezen

Goudswaard – SC Botlek moest er dit seizoen diep voor gaan, maar voetbalt ook volgend jaar in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. In de finale van de nacompetitie was op het terrein van Goudswaardse Boys zaterdag ZBVH de opponent en de ploeg van Arjan Vuik won met 2-0 (1-0).

Acht minuten voor rust was er de eerste treffer van de middag en hierin bleek ZBVH niet opgewassen tegen de broers Oppong die prima afgeven en Tim Oppong scoorde uiteindelijk. Het duurde vervolgens tot in de extra tijd toen Stef Oppong aan alle onzekerheid een einde maakte en er 2-0 van maakte.

Mooie afsluiting
'We waren de betere ploeg, maar de wedstrijd was gewoon heel erg slecht. Er was natuurlijk wat spanning. Wij voetbalden beter en zij hadden van die lange ballen. Dan komen we op voorsprong en na rust zetten ze ons een kwartier onder druk. Dan pakken we het op. We scoren echter niet. Ik ben dolblij dat we erin geslaagd zijn om in de derde klasse te blijven. Over die situatie heb ik echt wel wakker gelegen. Ik ben ook blij dat we het seizoen hebben kunnen afmaken. Het was een mooie tijd en ik heb een groep goeie jongens hier gehad', besloot Arjan Vuik, die volgend jaar bij het tweede van Spijkenisse aan de slag gaat.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant