VV Spijkenisse wist zich in de finale van de nacompetitie tegen degradatie te handhaven.
VV Spijkenisse wist zich in de finale van de nacompetitie tegen degradatie te handhaven. Archieffoto: Peter de Jong

Spijkenisse handhaaft zich na zege op Go Ahead Kampen

Sport 548 keer gelezen

Spakenburg – Het was een jaar dat ze bij VV Spijkenisse nooit meer hopen mee te maken. Na de degradatie uit de derde divisie vorig seizoen, moest de ploeg van Peter Wubben dit jaar opnieuw nacompetitie spelen tegen degradatie, nu uit de hoofdklasse. Die missie is geslaagd, nadat zaterdag bij Spakenburg, met strafschoppen werd gewonnen van Go Ahead Kampen.

Spijkenisse kwam in het duel op voorsprong op sportpark De Westmaat via een treffer van Kees 'Pier' Tol. Echter in de slotminuut van de reguliere speeltijd dwong Go Ahead Kampen een verlenging af waarin niet meer werd gescoord. De strafschoppen van Benthem, Hamdani, Tromp en Gosepa waren genoeg om het verblijf in de hoofdklasse te verlengen.

Duel als seizoen
Het ging dus zaterdag opnieuw niet gemakkelijk voor Spijkenisse. 'Als je dit een missie noemde, dan is hij geslaagd, maar het was een wedstrijd zoals het hele seizoen eigenlijk was. Je hebt wat gewonnen, verloren en uiteindelijk kun je maar net bijeen blijven. Dit is een dramatisch jaar, wat ik in mijn loopbaan als trainer nog niet eerder heb meegemaakt. We gaan nu onder dit jaar een hele dikke streep zetten. We gaan vooruit kijken naar hopelijk een beter jaar voor ons na de vakantie', was het commentaar van oefenmeester Wubben.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant