Zuidland had het moeilijk tegen DVO'32. Strafschoppen zorgden voor de beslissing. Foto: Peter de Jong

Zuidland na thriller verder in de nacompetitie

Sport 449 keer gelezen

Zuidland – Zuidland is zaterdag bij de start van de nacompetitie tegen degradatie door het oog van de naald gekropen. De ploeg leek het duel naar haar hand te hebben gezet, maar tegenstander DVO'32 uit Vlaardingen gaf zich niet snel gewonnen. Het werd 4-4 (2-0), een stand die ook na dertig minuten verlenging op het programma stond. Zuidland won de stafschoppenserie met 5-3.

In de reguliere tijd en verlenging werd er gescoord door Robin van Buren, Leon van der Steen en Ayrton Verlaan. In de verlenging was Randy de Macker trefzeker. Vervolgens moesten strafschoppen op Groot Nibbeland de beslissing brengen. Die werden uiteindelijk veel beter door Zuidland genomen, die alle strafschoppen raak schoot. De ploeg uit Vlaardingen deed dat maar met drie penalty's.

'We hebben gewoon met 3-0 voor gestaan, ongelooflijk dat je dat nog weggeeft. Dan kom je in de verlenging weer op voorsprong en zorgt een afstandsschot voor de 4-4. Dan nemen wij de strafschoppen goed en schieten zij over, de laatste was niet meer nodig', zegt Aad Andriessen na afloop. Komende zaterdag moet de ploeg het in Rotterdam opnemen tegen VVOR, dat met 3-1 te sterk was voor Rhoon. 'Ik weet niet veel van ze, maar het ligt helemaal aan onszelf, we moeten bij de les blijven', besloot Andriessen.