Burgemeester van Oosten opende en scholieren opende samen het Grease restaurant.
Burgemeester van Oosten opende en scholieren opende samen het Grease restaurant. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Burgemeester eet broodje Grease in schoolrestaurant Markenburg

Actueel 539 keer gelezen

Geervliet – Met het doorknippen van een lint opende burgemeester Van Oosten tussen de middag in OBS Markenburg het 'Grease is the world' restaurant. Het is de start van de 8e editie van de restaurantweek die door leerlingen van groep 7/8 gerund wordt. Na de opening volgde een door de 23 'restaurantmedewerkers' gezongen Grease lied en schoof de burgemeester als een van de eerste restaurantgasten aan, om vervolgens bij ober Mika (11) een sapje en broodje Grease te bestellen.

Meester Bram van der Haven bedacht enkele jaren geleden het concept voor de schoolrestaurantweek, waarbij kinderen leren en ervaren wat er allemaal bij komt kijken om een restaurant te runnen. Alle ideeën komen vanuit de scholieren. Zo kan ieder kind gebruik maken van zijn/haar talent en worden vaardigheden zoals samenwerken, presenteren of communiceren gestimuleerd. Natuurlijk komen ook spelling, bijvoorbeeld bij het opstellen van de menukaart, en rekenen, wat moet het eten kosten om winst te kunnen maken, aan bod. De leerlingen moesten solliciteren naar de diverse functies in het restaurant. Omdat dit jaar de eindmusical van groep 8 het thema Grease heeft, werd besloten dat ook het restaurant dit jaar in het teken van de gelijknamige film uit de zeventiger jaren zou staan.

Het restaurant is vandaag tot 14.30 uur, woensdag en donderdag  van 12.00 tot 14.30 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 17.30 tot 21.00 uur geopend. Morgenmiddag is er een gratis boerenlunch voor senioren waarbij 120 senioren voor zijn uitgenodigd. Wie wil komen eten kan reserveren (gewenst) via 06-10663185. Op het menu staan onder andere smoothies, broodjes Summer Loving, Your the One,  Grease Lightning en Sandy. Als dessert kan worden genoten van een Grease bowl maar er zijn ook poffertjes, pannenkoeken en patat verkrijgbaar. Naast het eten bereiden, waarbij assistentie verleend wordt door ouders, doen de kinderen alles zelf.

Dat de restaurantweek al goed bekend en zo langzamerhand een traditie is, was te zien. Direct na de officiële opening vanmiddag, stroomde het restaurant aan de Markenburglaan al aardig vol en kon de bediening gelijk aan de bak. Afgaande op vorige jaren worden deze week zo'n 1000 eters verwacht. Het restaurant wordt door heel veel ondernemers uit Geervliet en wijde omgeving gesponsord. Binnenkort gaan te restaurantmedewerkers van de na aftrek van de kosten gemaakte winst, een dagje uit.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant