René Steijl en Anita Verwey voor het uitgiftepunt van de dierenvoedselbank.
René Steijl en Anita Verwey voor het uitgiftepunt van de dierenvoedselbank. Foto: PR

Dierenvoedselbank in Nissewaard

Actueel 2.945 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds vorige week heeft PV –raadslid Anita Verweij een uitgiftepunt voor Stichting wie vult mijn bak geopend en hiermee een dierenvoedselbank in Nissewaard gerealiseerd.

Er wonen in Nissewaard helaas veel mensen, die nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen, die zelf goed moeten nadenken welke boodschappen er gekocht kunnen worden en daarnaast nog hun huisdier moeten voeden.

Troost en voorkomen van isolement
Er wordt wel eens beweerd dat wanneer iemand financiële problemen heeft, hij of zij beter geen huisdier kan of mag hebben. Men vergeet daarbij dat iemand een huisdier voor een langere periode aanschaft en dat er in die tijd veel in een mensenleven kan gebeuren. Denk daarbij aan een scheiding of het verlies van een baan en de financiële gevolgen daarvan.Voor veel mensen biedt de liefde van een huisdier troost en het voorkomt dat mensen in een isolement raken. Daarom is het belangrijk dat deze mensen hulp krijgen bij het onderhoud van hun huisdier. Hiervoor werd Stichting wie vult mijn bak opgericht.

Wie vult mijn bak?
Stichting wie vult mijn bak werd in 2015 opgericht en heeft nu inmiddels twaalf uitgiftepunten verspreid over Nederland. Wanneer iemand te ver van een uitgiftepunt woont kan de stichting ook per post dierenvoeding versturen.

Wanneer kom je in aanmerking voor hulp?
Dierenbezitters met een inkomen tot € 1.370,00 per maand kunnen in aanmerking komen voor dierenvoeding voor maximaal vier huisdieren. Dit kunnen honden, katten of knaagdieren zijn. De betreffende dieren moeten bij aanvraag minstens één jaar oud zijn en men mag tijdens de periode dat men hulp ontvangt geen nieuw huisdier meer aanmelden.

Per maand aanvragen
Wanneer men in aanmerking wil komen voor de hulp van Stichting wie vult mijn bak moet men zich aanmelden via wievultmijnbak@hotmail.com en het bewijs van inkomen meesturen. Tevens moet men aangeven om hoeveel dieren het gaat en om welke rassen. Als de aanmelding geaccepteerd wordt kan men vervolgens voor één maand dierenvoeding afhalen. De maand daarop moet men de procedure weer herhalen. Zo ontvangt men steeds om de maand een volledig pakket dierenvoer voor een maand.

Opslag en afhaalpunt
René Steijl, eigenaar van Steijl Quality Cars en Kringloopwinkel Groenewoud heeft volkomen belangeloos een ruimte beschikbaar gesteld, waar dierenvoer gedoneerd en afgehaald kan worden. Kringloopwinkel Groenewoud is gelegen aan de Beukenlaan 7 te 3203 AC Spijkenisse Groenewoud.

Donaties
'Natuurlijk zijn wij voor het slagen van dit project volkomen afhankelijk van donaties en ik roep hierbij dierenzaken, supermarkten, tuincentra en iedereen op te doneren.' Naast gewone dierenvoeding zouden de initiatiefnemers zo mogelijk ook dieren- dieetvoeding ontvangen voor dieren met gezondheidsproblemen, aangezien deze voeding vaak kostbaar is. Riemen/riempjes en speelgoed zijn ook welkom. Men kan ook geld doneren voor Stichting wie vult mijn bak op banknummer NL81INGB0006938621 . Hiermee kunnen de portokosten betaald worden, die de stichting maakt voor het verzenden van voedselpakketten.

'Met uw hulp kunnen wij zorgen dat de meest kwetsbare mensen in Nissewaard hun huisdier kunnen blijven verzorgen.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant