Afbeelding
Foto: NIPW

VVD Nissewaard wil scherper veiligheidsbeleid

Politiek 227 keer gelezen

De Nissewaardse VVD heeft afgelopen week gepleit voor een aangescherpt veiligheidsbeleid in een debat met de portefeuillehouder Veiligheid, burgemeester Van Oosten. Kern van de kritiek was het ontbreken van prioritering in het nieuwe beleidskader Nissewaard Veilig.

Fractievoorzitter Rogier van Veen: 'We hebben al eerder aangegeven dat er keuzes moeten worden gemaakt in wat we wel en wat we niet of minder willen aanpakken als gemeente op het gebied van lokale veiligheid. De middelen en mankracht zijn nu eenmaal beperkt, dus we kunnen niet alles doen. Daarom liever een aantal zaken echt goed doen, in plaats van een heleboel dingen slecht.' De VD pleit dan ook voor extra inzet op het gebied van zogenaamde High Impact Crimes, zoals woninginbraken en roofovervallen, zaken die de inwoners van Nissewaard direct raken. Tijdens een werkbezoek aan de wijk De Hoek, bleek eens te meer dat dat soort zaken een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van de inwoners. 

De portefeuillehouder heeft tijdens de bespreking van het onderwerp in de commissie Bestuur aangegeven de suggesties mee te nemen en in de eerstvolgende vergadering met een aangepast stuk te komen. De Nissewaardse VVD kijkt hier met belangstelling naar uit, want het bewaken van de veiligheid van haar inwoners is in de ogen van de liberalen dé kerntaak van de overheid. Rogier van Veen: 'Het geweldsmonopolie ligt enkel en alleen bij de (lokale) overheid en politie, dus dan is het ook niet meer dan normaal dat zij zorgen dat iedere inwoner ten alle tijden veilig over straat durft. De Nissewaardse VVD zal hier scherp op toezien.'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant