Zuidland was zaterdag met 5-0 te sterk voor SSS, dat degradeerde.
Zuidland was zaterdag met 5-0 te sterk voor SSS, dat degradeerde. Archieffoto: Peter de Jong

Zuidland op veilige plaats, maar lijfsbehoud onzeker

Sport 410 keer gelezen

Zuidland – Op sportpark Groot Nibbeland heeft Zuidland zaterdag uitstekende zaken gedaan door de voorlaatste wedstrijd van de competitie met 5-0 (2-0) te winnen van SSS, dat daarmee is gedegradeerd uit de tweede klasse.

Zuidland had die zege hard nodig, omdat het zelf nog op een plaats stond voor nacompetitie tegen degradatie. Door de zege staat men nu op een veilige plaats, maar slechts op één punt van concurrent CWO. Daardoor moet Zuidland komende zaterdag punten pakken bij Spirit.

Slechte start
Toch ging het niet vanaf het begin vlekkeloos in het duel, waar Neal van Buren de openingstreffer produceerde. Vervolgens verdubbelde Leon van der Steen de score en net na de thee was het Neal van Buren met de 3-0. Daarmee was het verzet van de ploeg uit Klaaswaal gebroken en maakten Leon van der Steen en Randy de Macker er 5-0 van. 'De start was niet best, maar daarna ging het steeds makkelijker. We staan nu op een veilige plaats, maar we zijn er nog niet. We spelen tegen Spirit dat zaterdag van Nieuwenhoorn won. Dat is een lastige ploeg. Daarnaast ligt CWO op de loer, met een punt achterstand. We gaan er echt vanuit dat Strijen, tegen wie zij moeten spelen, hun sportieve plicht komt tegen CWO, maar we moeten van eigen kracht uitgaan', aldus Aad Andriessen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant