Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Overslaande vonk groeide uit tot diamant

Actueel 399 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Hamerslag feliciteerde vanmorgen diamanten bruidspaar Stam-Barendrecht. Het paar trouwde gisteren precies 60 jaar geleden in Den Haag, maar woont al sinds 1960 in Spijkenisse.

De toen 16-jarige in Den Haag geboren en wonende Ali(da) en 19-jarige Vlaardinger Martin, leerden elkaar in '55 kennen tijdens een uitwisselingsweek van de gereformeerde jeugdclubs waarvan ze lid waren. Ali logeerde toen met een vriendin bij Martin thuis. Tijdens een avondwandeling sloeg de vonk over tussen de twee wat werd vervolgd met briefwisselingen. Toen Martin een maand later ter gelegenheid van Ali's 17e verjaardag bij haar thuis op bezoek ging, kregen ze verkering.

Omdat meneer Stam bij Esso ging werken en het jonge paar via het bedrijf een toen gloednieuwe woning in Spijkenisse kon betrekken kwamen ze in nieuwbouwwijk Noord terecht. Ali en Martin kregen twee kinderen en hebben inmiddels vijf kleinkinderen. Hoe het hen in 60 jaar huwelijk is vergaan, hoe meneer Stam in de gemeente politiek actief werd en zelfs een jaar wethouder in Spijkenisse was en wat de succesformule voor dit diamanten huwelijk is, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant