Afbeelding
Foto: JK

Wespen grillen

Column 349 keer gelezen

Het zonnetje komt weer wat vaker om de hoek kijken en dus is de zomer op komst. Voor bij betekent dit dat ik weer wat meer mijn schuurtje in duik en de tuin vlindervriendelijk ga maken. Voor velen onder ons is dat in andere schuurtjes duiken, om terug naar de prehistorie te gaan, door een ouderwets braad meubel, de barbecue, naar buiten te slepen om er diverse al dan niet koosjer geslachte mede aardbewoners op gaar te branden. Nee ik ben niet tegen het eten van vlees hoor, uiteindelijk is dat voedsel al zo oud als de mensheid, in boeken van honderden jaren oud beschrijft men al het eten van vlees. Maar wij braden en bakken het toch maar gewoon op ons fornuis, een prima keuken attribuut waar je netjes, schoon, en goed te regelen, een biefstukje of eitje op kunt bakken. Dat her en der uit de tuinen rookwolken, vaak met de geur van verbrand vlees en hout of kolen opstijgen, moeten we maar voor lief nemen. Wel raar dat veel mensen de ''stankklachtenlijn' van de DCMR bellen als ze na drie keer heel diep met de neus te hebben ingeademd, een spoortje van een vreemd 'luggie' ruiken, maar als de tranen van de stank van een verkoolt konijn op een barbecue meurt als een bunzing dan neemt men het maar voor lief. Maar ja, natuurlijk mag je in deze maatschappij ook nog wel eens tolerant zijn toch?
Ik zit er ook niet mee hoor, laat maar fikken die kip, varken of koe, ik neem wel gebakken aardappelen met ijskoude appelmoes, of een lekkere bak bami van Jootje of eventueel van de Chinees even verderop.
Ik ben geen moeilijke eter, als het maar lekker is. Maar ik verheug me echt op de zomer, lekker warm en mooi weer voor foto-expedities naar mooie vrolijke vogeltjes en vlinders, of maar weer eens een ritje naar mijn geboorte durpie Kuinre, hier heel ver vandaan. Wel mogen van mij die vermaledijde wespen op de barbecue, want dat zijn ettertjes waar ik niet van hou.

Reacties: jan@komawa.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant