Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

High Five sticker Sociaal voor CBS De Rank

Actueel 612 keer gelezen

Spijkenisse – Op CBS De Rank aan de Oranjelaan, plakte wethouder Wouter Struijk vanmiddag de door de school behaalde sticker voor het thema Sociaal op de High Five tegel. Bij het door de gemeente Nissewaard geïnitieerde High Five programma zetten scholen zich in op de thema's voeding, beweging, ontwikkeling, sociaal en maatschappelijk. Met de stickers op de tegel kan een school laten zien hoe High Five deze is.

De Rank is de eerste basisschool in Nissewaard die alle punten heeft verdiend voor de paarse sticker Sociaal. Ook de vestiging van De Rank aan de Lisstraat mag deze sticker opplakken. Zaken waar de school zich op dit gebied voor inzet en heeft aangepakt zijn regels tegen pesten, activiteiten om de sociale cohesie te vergroten, een actieve ouderraad, een vreedzame school, ouders organiseren activiteiten voor de leerlingen en eigen inbreng en activiteiten van de school. Op een van de ruiten bij het schoolplein hangt een lijst met aanwijzingen en regels om ruzie en vechten op het schoolplein te voorkomen. Ook valt op het bord op het hek rondom de school en schoolplein te lezen, dat dit een rookvrije omgeving is en de school er ook werk van maakt om dit te handhaven.

Om het behalen van de High Five sticker te vieren, kregen alle leerlingen van de school een prachtige High Five-medaille en een echte High Five van de wethouder.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant