Afbeelding
Foto: pixabay.com

ChristenUnie-SGP vraagt om versterking van de jeugdzorg

Politiek 224 keer gelezen

De ChristenUnie-SGP in de gemeente Nissewaard wil de jeugdzorg in de gemeente versterken. In de gemeenteraad van Nissewaard heeft zij daarover vragen gesteld aan het college van B&W.

Fractievoorzitter Bernard Tebrugge van de ChristenUnie-SGP Nissewaard: 'De gemeenten in Nederland hebben nu al ruim vier jaar de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg. De zorg in veel gemeenten is nog altijd niet op orde. De wachtlijsten groeien, er zijn financiële tekorten en personele tekorten. Ook moet er nog een kwaliteitsslag worden gemaakt. Wij roepen het college in Nissewaard dan ook op er bij het kabinet op aan te dringen meer middelen beschikbaar te stellen. Dat is trouwens ook al beloofd en moet dus gebeuren. En snel ook, want de kinderen in Nissewaard hebben recht op optimale zorg.' 

De ChristenUnie-SGP in Nissewaard kreeg eerder deze week bijval van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De VNG vindt dat de extra kosten voor de jeugdzorg niet meer verhaald mogen worden op de gemeenten. Inmiddels heeft het kabinet toegezegd dat er nog dit jaar 350 miljoen extra naar de gemeenten zal gaan voor de jeugdzorg.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant