De familie Grootscholten metselde samen met de wethouder de eerste stenen van hun nieuwe woning.
De familie Grootscholten metselde samen met de wethouder de eerste stenen van hun nieuwe woning. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Eerste steen bouwfase 3 Bernissepark Zuidland

Actueel 875 keer gelezen

Zuidland – Samen met de toekomstige bewoners metselde wethouder Igor Bal vanmiddag de symbolische eerste steen van één van de woningen in fase 3 van nieuwbouwproject Bernissepark. Met een 'gouden' troffel smeerden de nu nog elders in Zuidland wonende familie Grootscholten de metselspecie tussen de bakstenen van hun toekomstige hoekwoning aan de Wetsteen nr. 1.

De 41 koop- en huurwoningen die al aardig vorm beginnen te krijgen en waarbij begonnen is met het optrekken van het metselwerk van de gevels, zullen naar verwachting eind van dit jaar worden opgeleverd. Heel veel kopers en huurders van de royale twee-onder-één-kap en ruime eengezinswoningen van de types Lombardier en Koetsier waren aanwezig bij de feestelijke handeling en kennismakingsborrel na afloop in nabij gelegen basisschool De Vlasbloem. Wethouder Bal en de directeuren Verplanke en De Graaf van respectievelijk ontwikkelaar Propand en bouwer Vorm, feliciteerden de toekomstige bewoners.

In het Bernissepark worden in totaal 163 woningen in karakteristieke Oudhollandse jaren 30 stijl gerealiseerd. Daarvan zijn er 106 koop- en 57 vrije sector huurwoningen. Gebouwd wordt in vier fasen. De eerste fase is reeds afgerond en bewoond en fase twee is voor de zomervakantie klaar. De bouw van de al in de verkoop zijnde fase vier start in juni van dit jaar. Van deze 38 woningen, 16 twee-onder-één-kappers en 14 rijwoningen, zijn er momenteel nog drie te koop; deze woningen worden gasloos. Daarnaast wordt momenteel in Bernissepark gebouwd aan 25 stadsappartementen.  

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant