Spijkenisse pakte zaterdag een prima punt in het duel met koploper Ter Leede.
Spijkenisse pakte zaterdag een prima punt in het duel met koploper Ter Leede. Foto: Peter de Jong

Knap punt voor VV Spijkenisse in belangrijke meimaand

Sport 412 keer gelezen

Spijkenisse – De ideeën in de zomer van 2018 waren prachtig voorafgaand aan het seizoen. Na de degradatie uit de derde divisie en met prima spelers van naam, moest dit het seizoen van Spijkenisse worden in de hoofdklasse. Doel was in ieder geval om direct weer te kunnen promoveren naar de derde divisie.

Alex Hordijk

Hoe anders is het begin mei 2019. De ploeg moet nog drie duels afwerken in de competitie, maar Spijkenisse is terug te vinden op de twaalfde plaats op de ranglijst. De formatie is nog niet veilig. Het programma is redelijk zwaar met twee concurrenten in de slotduels, DFS en Capelle. SC Feyenoord dat derde staat en afgelopen zaterdag kwam koploper Ter Leede naar sportpark Jaap Riedijk. De ploegen kwamen tot 2-2 (2-1).

Voorsprong weggegeven
Spijkenisse gaf in het duel tot twee keer toe een voorsprong weg. Al na elf minuten was het Kees 'Pier' Tol die voor de openingstreffer van de Groen-Witten zorgden. Twee minuten later was het Omar Liman met de gelijkmaker. Zes minuten later lag hij voor Spijkenisse weer in de touwen toen Marvin van der Pluijm er 2-1 van maakte, waarmee de ploegen gingen rusten. Een kwartier voor het einde was het Ian van Otterlo die de eindstand bepaalde op 2-2. Daarmee had Spijkenisse een punt te pakken in de eerste van vier lastige duels.

Lastigste tegenstander gehad
Lijfsbehoud is de missie voor trainer Peter Wubben, maar de belangrijkste wedstrijd was het treffen met Ter Leede. 'We bekijken het in deze belangrijke maand voor ons natuurlijk wel per wedstrijd, maar van de alle tegenstanders in de maand, was Ter Leede belangrijk. Dat duel is geweest, maar we gaan nu weer ons optimaal voorbereiden op het duel met SC Feyenoord. Dat hebben we het hele jaar gedaan, het van week tot week bekijken. We hebben het in mei erg zwaar met het programma, maar elke tegenstander is voor ons lastig', meende Wubben. Terugkijken op dit teleurstellende jaar wil de oefenmeester nog wel doen. Al wil hij dat niet heel erg inhoudelijk. 'Je hebt het over mensen als je het te inhoudelijk gaat bekijken. Je kunt het beste alles vergelijken dat het verschillende processen zijn die misgaan. Mijn speelwijze kwam dit seizoen niet van de grond. Dat is een fitte ploeg, die bij de tegenstander met veel pressie speelt. We hebben ons dit jaar dat niet eigen kunnen maken. Dat is wel mijn verantwoordelijkheid vind ik', vervolgde de oefenmeester van Spijkenisse.

Situatie aantrekken
Dat het dit seizoen niet loopt bij Spijkenisse trekt de coach zichzelf aan. 'Natuurlijk trek ik me dat aan. Ik zit mijn hele leven in de sport. Daardoor weet je natuurlijk ook dat je vaak mindere jaren hebt, voordat je een keer een prima seizoen hebt. Spijkenisse heeft wat dat betreft prima jaren gehad en dit seizoen gaat het minder. Ook vorig jaar zie ik nog steeds als een fantastisch jaar. We speelden hele leuke duels in de derde divisie. Het was leuk om te zien, maar we wisten dat het wellicht nog een stapje te hoog zou zijn. Dan wil je dit jaar om de prijzen meedoen en niet in de laatste maand proberen om nacompetitie te ontlopen tegen degradatie. Ook ik heb me dit jaar afgevraagd wat ik anders moest doen, dus ik trek de situatie aan', ging Peter Wubben verder. Volgend jaar staat de oefenmeester voor het achtste jaar aan het roer bij Spijkenisse. 'Gezien de huidige omstandigheden hadden ze ook anders kunnen beslissen bij Spijkenisse. We hebben echter nog steeds dezelfde filosofie. We willen graag spelen met jonge jongens en ook eigen jeugd en daar ben ik ook een voorstander van', aldus Wubben.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant