Voor Maaike kan het mooie weer niet snel genoeg komen. Foto: Foto-OK.nl
Voor Maaike kan het mooie weer niet snel genoeg komen. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl

Maaike kan weer genieten in haar tuin

Actueel 1.684 keer gelezen

Spijkenisse - Maaike heeft de ziekte van Lymne en mist daardoor de energie om haar tuin onder handen te nemen. Terwijl ze juist graag in de tuin is met haar minivarkentje.

Geld om de tuin door een bedrijf aan te laten leggen, is er niet. Al het spaargeld van Maaike en haar vriend gaat op aan medicijnen.

Bjorn Elzinga van Elzinga Tuinen zag de oproep van RTV Rijnmond op Facebook en besloot er voor te zorgen dat de tuin van Maaike rolstoelproof werd. Hij riep daarvoor de hulp in van Robert de Heer van Stichting ANDERS, een ondernemersnetwerk van Maatschappelijk Betrokken Ondernemers die een verschil willen maken voor kwetsbare mensen dicht bij huis. Vanmorgen haalden Bjorn en een college de tegels uit de tuin en werd de tuin geëgaliseerd met zand dat de gemeente Nissewaard beschikbaar had gesteld.  Tegelhandel Boer uit Nieuwerkerk leverde de tegels voor zowel de voor- als achtertuin. Maaike is blij met de gladde tegels omdat ze er goed met de rolstoel overheen kan, zo liet ze op RTV Rijnmond horen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant