Afbeelding
Foto: PR

Hospice de Waterlelie krijgt opbrengst Kubox Run

Actueel 560 keer gelezen

Geervliet - De Estron Runners hebben mede dankzij het organiseren van de Kubox Run-Bike-Run 9300 euro voor Hospice de Waterlelie opgehaald, die er twee elektrische douchestoelen van aan kan schaffen. Het is de eerste keer dat de opbrengst naar een lokale organisatie gaat en hier zijn ze bij de Estron Runners best trots op.

Dit weekend organiseerde de Estron Runners voor de tweede keer de Kubox Run-Bike-Run in het prachtige Bernisse gebied. De start en finish was bij de Hoenderhoek en het parcours liep om de Bernisse heen. Het tweedaagse evenement dat nog verder moet groeien, had op zaterdag 55 deelnemers aan de uitgestippelde wandeltochten en zondag 16 run-bike-run teams die meededen aan afstanden van 20, 40 of 60 km, waarbij dus één, twee of drie rondjes om de Bernisse werden gelopen en gefietst. Daarnaast was er ook nog solorun om aan deel te nemen. Burgemeester Foort van Oosten verzorgde zondag het startschot.

Estron Runner Arie de Snaijer: 'Iedereen was zeer positief en vond het leuk en goed georganiseerd.'

De Estron Runners bestaan inmiddels achttien jaar.  De leden van de Estron Runners zijn een enthousiaste groep mensen die zich inzetten voor mensen met die vreselijke ziekte kanker. Deze ziekte is hun leven gaan beheersen en zij willen daar graag iets voor doen: het leven wat draaglijker maken. De runners organiseren verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor dit goede doel. De activiteiten bestaan uit collecteren, het organiseren van sponsorlopen op scholen, het organiseren van bingo-avonden, quiz-nights en nog veel meer. Als kers op de taart wordt in het Pinksterweekend altijd de Roparun gehouden. Dit is een estafetteloop vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Het team doet in 2019 voor de 18e keer mee. Sinds 2012 wordt er jaarlijks vanuit Hamburg gestart. Dit is voor het team de afsluiting van een jaar hard werken. Daarnaast is het een zeer mooie en emotionele gebeurtenis. Met name als bekend wordt gemaakt hoeveel geld het team bij elkaar heeft gebracht. Naast de prestatie van de Roparun zelf is de opbrengst altijd het belangrijkste doel. In totaal is in de afgelopen 17 jaar al meer dan € 750.000,- opgehaald en aan de Stichting Roparun gedoneerd.

Het ultieme doel dat alle teamleden nu hebben is om over drie jaar, als het team 20 jaar bestaat, ook de mijlpaal van € 1.000.000,- te bereiken. Dat zal niet meevallen, maar met de inzet van het hele team en de giften van alle sponsors en opbrengsten van alle huidige en nog nieuwe acties, zal dit team er alles aan doen om dit te realiseren.

De eerstvolgende acties is alweer op 22 mei waarbij tussen 19.00 uur en 22.00 uur bij Shoeby Spijkenisse 10 % van de opbrengst van de verkoop die avond naar de stichting gaat.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant