Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

5 Mei Streetwise straatvoetbal toernooi in Zuidland

Actueel 502 keer gelezen

Zuidland – Wethouder Struijk opende rond het middaguur op het voetbalveld tegenover OBS de Vlasbloem het JOZ Streetwise Event straatvoetbal toernooi. Vijf teams van jongeren in drie leeftijdscategorieën vanaf 10 jaar, voetballen om leuke prijzen zoals bioscoopbonnen en natuurlijk de winnaarstrofee.

Het is de derde editie van het 5-mei straatvoetbal toernooi en de eerste keer dat dit door jongerenwerkers van JOZ georganiseerde event in Zuidland wordt gehouden. JOZ heeft het evenement via o.a. flyers, de jongerencentra verenigingen en scholen gepromoot. De jongeren bedachten zelf de tot de verbeelding sprekende namen voor hun teams. Deelnemers vandaag zijn: FC Bal op het dak, team Tottenhem Hutspot, Juventussen-de-benen-door, Team Genoeg en De Bruine Boys.

Gespeeld wordt in teams met vier veldspelers en een keeper. De wedstrijden duren elk 12 minuten. Het fair-play toernooi staat in combinatie met 5 mei symbool voor vrijheid, samenspel, respect en plezier en is geïnitieerd om jongeren en buurtbewoners op een positieve manier bij elkaar te brengen. Alle deelnemers krijgen een lunch en ook is er rondom het voetbalveld een springkussen, popcorn, suikerspinnen en schminken. Het Streetwise toernooi aan de Zoetmanring duurt nog ongeveer tot vanmiddag vijf uur. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant