Afbeelding
Foto: M. de Haas
Uw Lokale Ondernemer

Gildeslagerij Hoogendoorn: 'Kwaliteitsvlees uit de regio.'

Actueel 1.236 keer gelezen

Zuidland - Gildeslagerij Hoogendoorn was dit jaar genomineerd voor Worstmakerij van het jaar 2019. 'Helaas hebben we niet gewonnen, maar voel me door deze nominatie wel gedreven om verder te gaan met het zelf maken van worst en vleeswaren', zegt Frank Hoogendoorn. In de slagerij staat een rookkast, waar de rookvlees en hammen nog op ambachtelijke wijze worden gerookt. Vooral de zachte rauwe ram, de boeren rauwe ham, is bij de inwoners in Zuidland zeer geliefd. 'Als het kan, vervul ik de wensen van de klant, bijgestaan door een enthousiast en gemotiveerd team.'

Bij Gildeslagerij Hoogendoorn bepaalt het seizoen het assortiment. Dat houdt in dat er nu aspergesalade verkrijgbaar is, net als aspergepaté en kipfilet met asperges. En niet te vergeten, lamsvlees. Liefhebbers van zuiglamsvlees genieten dit voorjaar van extra mals vlees.

Frank heeft zelf schapen en het lamsvlees is dan ook afkomstig van eigen gefokte lammeren. 'Ik fok nu ruim acht jaar mijn eigen lammeren en ben daar heel tevreden over.' Daarnaast gaat hij om de week naar Hekelingen om zelf de koeien uit te zoeken. 'Op deze manier weet je wat je krijgt. De dieren krijgen altijd het zelfde voer en het vlees is van goede kwaliteit' Ook het varkensvlees komt uit de regio. Frank weigert concessies te doen op het gebied van de kwaliteit. 'We zitten aan de bovenkant van de markt maar weten onze producten nog altijd betaalbaar te houden.'

Gildeslagerij Hoogendoorn heeft zich toegelegd op het leveren van complete pakketten voor barbecue, fondue en gourmet. Nu de zon zich regelmatig laat zien, kriebelt het bij barbecue liefhebbers. Of u nu een paar stenen op elkaar stapelt of een luxe barbecue heeft, er moet wel een lekker stukje vlees op. 'Neem vooral de tijd', geeft Frank als advies. 'Pas als de kolen gloeien mag het vlees erop. En houdt het dan in de gaten want een malse steak hoeft niet veranderd te worden in een taai, droog en aangebrand stuk vlees.' Er is een enorme keuze aan barbecuespecialiteiten: gemarineerd, voorgebraden en aan spiesen. Tevens zijn er visspecialiteiten verkrijgbaar en vegetarische specialiteiten. En aangezien gemak de mens dient, kunt u bij Hoogendoorn ook terecht voor de bijgerechten, zoals stokbrood, kruidenboter, sauzen en salades. Salades worden vers voor u gemaakt, dus ook hier staat weer kwaliteit voorop. Geen zin om met houtskool te knoeien? Dat hoeft ook niet, u kunt bij Gildeslagerij Hoogendoorn zelfs een gasbarbecue huren. Schoonmaken na afloop hoeft niet. Dat werk doet Frank voor u.

Stap gerust eens binnen bij Gildeslagerij Hoogendoorn en laat u informeren over de mogelijkheden.

Gildeslagerij Hoogendoorn
Mr P.J. Oudweg 38
3214 XN Zuidland
0181-451470
www.hoogendoorn.gildeslager.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant