Afbeelding
foto: Foto-Ok.nl
Uw Lokale Ondernemer

Galerie/Atelier The Window: 'Maatwerk in mozaïek.'

Actueel 687 keer gelezen

Zuidland - Wanda Klein is al zeker 15 jaar actief op het gebied van mozaïeken. In eerste instantie beoefende ze de schilderkunst en was ze keramiste. Ze zocht echter naar andere mogelijkheden om haar creativiteit te uiten. Haar passie kon ze kwijt in het mozaïeken, waarbij zij gebruik maakt van allerlei materialen en ondergronden.

Met uiterste precisie worden de voorwerpen van een mozaïek voorzien. Het kan gaan om een paneel, maar ook om een (gebruiks)voorwerp. Bij haar vrije werk laat Wanda zich vooral inspireren door de natuur. Het materiaal varieert van keramiek, porselein tot glas, afhankelijk van de gewenste uitstraling en waar het mozaïek komt te staan of hangen.

Velen kennen het werk van Wanda via de kunstroute en Galerie The Window, waarvan zij één van de oprichters is. De galerie was lange tijd gevestigd in Spijkenisse, maar is sinds een jaar gevestigd in winkelcentrum Slandshof in Zuidland. Naast de regelmatig wisselende exposities, is het ook een plek voor workshops en cursussen. Iedere dinsdagmiddag brengt Wanda haar cursisten de fijne kneepjes van het mozaïeken bij in een gezellige cursus van 13.00 – 16.00 uur. Door de individuele begeleiding kun je instappen wanneer je wilt. Ook zijn er regelmatig op zaterdag workshops van een hele dag, waarbij de deelnemers met een compleet werkstuk naar huis gaan.

Op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00-12.00 uur biedt Galerie The Window een cursus fijnschilderen/tekenen aan door Hennie van Dijk. Ook bij deze cursus kun je instappen wanneer je wilt

Naast haar vrije werk, houdt Wanda zich bezig met het mozaïeken van grafmonumenten. 'Ik liep al een tijdje met het idee rond toen ik werd benaderd of ik een kindergraf wilde mozaïeken.' Bij het ontwerp waren de moeder en oma van het meisje heel direct betrokken, maar ook bij de uitvoering. Mozaïek is een zeer geschikte kunstvorm voor gedenkobjecten omdat het zoveel toepassingsmogelijkheden heeft. Op een grafsteen, een urn of verwerkt in een driedimensionale vorm, in een bonte mengeling van kleuren of juist ingetogen van aard. Als een dierbare is overleden, wil je hem of haar op een persoonlijke manier gedenken. In nauw overleg met de nabestaanden wordt gewerkt aan een unieke vormgeving van de herinnering aan je dierbare. Overbodig te vermelden dat ook voor je overleden huisdier een monument/urn gemaakt kan worden.

Wil je meer weten over de cursussen of de grafmonumenten, schroom dan niet en stap binnen bij Galerie The Window. Je bent welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.30 uur. Uiteraard kun je ook altijd binnen stappen om het geëxposeerde werk te bekijken.

Galerie The Window
Mr.P.J. Oudweg 34
3214 XN Zuidland
06-47468837
www.thewindow.gallery

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant