Afbeelding
Foto: 1618 Steaks & Burgers
Uw Lokale Ondernemer

1618 Steaks & Burgers 'Stoer, gezellig, betaalbaar en vooral heerlijke gerechten.'

Actueel 2.074 keer gelezen

Hellevoetsluis - 'Wat onze naam betekent spreekt tot de verbeelding van onze gasten', vertelt Fred Breedveld mede-eigenaar van 1618 Steaks & Burgers. Eigenlijk is het niet zo bijzonder; het zijn de huisnummers van ons pand in Vlissingen, de thuisstad van 1618 Steaks & Burgers, daar is het allemaal begonnen.'

1618 Hellevoetsluis is de tweede vestiging met hetzelfde concept. 'Het was een langgekoesterde wens om een steaks & burgers restaurant te openen. Onze eerste zaak in Vlissingen, een stoere zaak met heerlijke vleesgerechten, sloeg zo aan dat we de mogelijkheid zagen om een zaak met hetzelfde concept in Hellevoetsluis op te zetten.' Met ruim 80 zitplaatsen kun je aanschuiven om te genieten van een heerlijke lunch of diner.

1618 is gevestigd in het overdekte gedeelte van het winkelcentrum waar voorheen De Ommekeer zat. De inrichting van het restaurant is stoer, stijlvol en gezellig met unieke elementen zoals een stoere bar, trendy kleuren en bijzondere lampen. Hout, koper, marmer en beton zijn de basismaterialen.

Vlissingen en Hellevoetsluis
En de verbinding tussen Hellevoetsluis en Vlissingen is duidelijk. Beiden zijn havensteden, ongeveer hetzelfde aantal inwoners en eenzelfde mentaliteit: lokaal gecombineerd met Zeeuwse nuchterheid en het Rotterdamse 'niet lullen maar poetsen'. En natuurlijk Michiel de Ruiter; de beroemdste inwoner van Vlissingen bracht na de Slag bij Chatham tegen de Engelsen in 1667 de oorlogsbuit naar de haven van Hellevoetsluis.

Brainstormen over recepten
De Rotterdamse ondernemer heeft naast 1618 in Vlissingen en Hellevoetsluis, tapasrestaurant De Beurs in Vlissingen en Brasserie Balans in Woonmall Alexandrium te Rotterdam. "In onze voorbereidingskeuken in Rotterdam worden als onze vleesproducten bereid. Wij maken onze 200 gram wegende hamburgers 'from scratch'. Het is onze eigen receptuur; door urenlang brainstormen, creëren, proberen en proeven variëren in kruiden en specerijen komen we uiteindelijk tot onze heerlijke vleesproducten.'

Enthousiast team
'We hebben een geweldig team wat al goed op elkaar is ingespeeld in korte tijd' gaat Fred verder. 'Onze ervaren chef-kok Pascal maakt samen met kok Nick en twee stagiaires Tim en Jelle dagelijks heerlijke gerechten voor onze gasten.' Het jonge en enthousiaste team wat bestaat uit Sonja, Chemène, Alisa, Ruben, Max, Maaike, Annabel, Serena, Dionne en Joel staat voor je klaar om al die lekkere gerechten uit te serveren. De dagelijkse leiding van Steaks & Burgers op de Struytse Hoeck ligt in handen van Yvon. 'Yvon is mijn verloofde, mede-vennoot en gastvrouw van 1618 Hellevoetsluis en heeft de dagelijkse leiding. Daarnaast is zij leading geweest voor de inrichting van 1618 Steaks & Burgers. Natuurlijk ben ik zelf ook regelmatig in Hellevoetsluis, maar daarnaast ben ik ook in onze andere zaken te vinden.'

Ook zonder vlees
De meeste mensen eten tegenwoordig niet meer dagelijks vlees, dat is ook niet nodig. Steeds meer Nederlanders zijn flexitariërs. Er zijn bijzonder veel lekkere gerechten mogelijk zonder vlees en die willen wij vanaf juni naast onze vleeskeuze op de kaart gaan zetten. Tevens zijn we continu bezig met de afkomst van ons vlees. Ontwikkelingen aangaande biologisch en duurzaamheid mbt vlees volgen we op de voet. '

Stoere acties
1618 heeft hele smakelijke en stoere acties. 'We willen dat iedereen bij ons kan komen eten; het is voor ieder budget mogelijk om bij ons een gezellige avond of van een heerlijke lunch te genieten met een sappige steak, een sizzling burger van de grill of een heerlijke salade. Het perfecte moment om eens goed bij te kletsen met vrienden én familie.

Woensdag: Alle steaks met friet en saus | Van 24.50 voor 15 euro
Donderdag: Dolle donderdag | Burgers 1+1 gratis!
Zaterdag: XXL Spies 400 gram met friet en sausjes | 22.50 euro
Zondag: Onbeperkt spareribs | 15 euro

Meer ruimte op het terras
Fred: 'We hebben volop plannen voor de toekomst van onze nieuwe zaak. Naast de nieuwe kaart zijn we van plan het terras uit te breiden. Er ligt een plan van dezelfde architect die het ontwerp voor de metamorfose van de Struytse Hoeck heeft gemaakt. We willen de sfeer van binnen naar buiten brengen. Het nieuwe terras zou plaats gaan bieden aan 80 gasten die op het terras kunnen gaan genieten van onze kaart tijdens lunch of diner maar ook van onze cocktails. Wat te denken van een Pink & Tonic, een roze twist op de klassieke G&T, een Tanqueray London of een Bulleit Kentucky Mule. Heb je liever een biertje dan heb je ook ruime keuze; van een Heerlijk Hertog Jan tot een Brugse Zot. De Zeeuwse invloeden zijn op de kaart terug te vinden. En als we dan toch het terras hebben uitgebreid dan willen we naast onze smakelijke sappige steak, burgers, vis en andere vleesgerechten gezellig buiten gaan barbecueën voor onze gasten.'

Open van 10:00 tot 22:00 uur. Gratis parkeren tot 22:00 uur onder het restaurant.

Wil je op de hoogte blijven van alle smakelijke acties en alle nieuwtjes van 1618 Steaks & Burgers kijk dan regelmatig op de Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant