Jannick Lupescu wist zondag zijn partij te winnen van Albert Meuffels.
Jannick Lupescu wist zondag zijn partij te winnen van Albert Meuffels. Foto: Peter de Jong

LTC Spijkenisse deelt de punten met landskampioen

Sport 362 keer gelezen

Spijkenisse – In de tweede competitie ronde in de tennis Eredivisie, kreeg LTC Spijkenisse bezoek van landskampioen Nieuwerkerk. Na de puntendeling van vorige week moest de formatie van captain Stefan Weeda trachten de eerste overwinning binnen te halen.

De gasten uit Nieuwerkerk aan den IJssel kwamen in actie met een gehavend team en hadden de eerste competitie ronde in Leeuwarden al verloren. Zondag werd het in Spijkenisse 3-3 in het onderlinge duel.

Punten
In het duel werden direct de eerste drie single partijen gewonnen door LTC Spijkenisse. Yanick Lupescu, Matthew Pierot en Glenn Smits waren beter dan de gasten uit Nieuwerkerk. Het duel van Boy Vergeer en de twee dubbels die op sportpark Groenewoud werden gespeeld, gingen naar de landskampioen. 'Toch voelt dit wel als een zege. We hebben in totaal net een set meer gewonnen. Dat kan uiteindelijk aan het einde belangrijk worden als je gelijk eindigt. Dan geldt het onderling resultaat en vervolgens het aantal gewonnen sets in dat duel. Wij hadden overigens vooraf getekend voor een gelijkspel tegen hen', meende captain Stefan Weeda na afloop.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant