Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Nissewaardpenning voor Lenie van Well

Actueel 491 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Léon Soeterboek had bij de opening van de Kunstroute vanavond nog een verrassing voor Lenie van Well. Zij ontving namelijk de Nissewaardpenning.

Lenie van Well had tot 2018 haar eigen atelier als beeldend kunstenaar in klei en keramiek en later ook in brons. Ze leerde het vak aan de Vrije Academie in Vlaardingen en ging later in de leer bij een aantal kunstenaars in Nederland. In Frankrijk volgde zij een opleiding in raku-technieken. In de afgelopen 45 jaar exposeerde ze meer dan 100 keer in binnen- en buitenland. Voor de gemeente Nissewaard ontwierp ze de wisseltrofee voor de vrijwilligersprijs. Samen met haar man Hans realiseerde zij een gedichtenbundel, waarbij Hans gedichten maakte bij haar kunstwerken.

Bloemen
Sinds 1975 is Lenie vrijwilliger bij kerk De Dorsvloer. Ze had zitting in 'Kupido' (Kunst in de Dorsvloer); deze groep heeft gezorgd voor verfraaiing van de kerkzaal van De Dorsvloer. Daarnaast verzorgt zij samen met anderen, de zondagse bloemengroet in de kerk. Zij is ook lid van de Liturgische Bloemschikgroep. Deze groep maakt bij bijzondere gelegenheden speciale bloemschikkingen. Te denken valt aan doop-, trouw- en uitvaartdiensten of de diensten voor Pasen en de Adventstijd.
Musicalkoor
De aflopen 10 jaar was Lenie van Well lid van het musicalkoor van De Dorsvloer. Een enkele keer trad zij als solist op. Als kunstenaar heeft ze de glas-in-loodramen en het doopvont van De Dorsvloer ontworpen.

Kunstroute
Lenie van Well is de oprichter van Stichting Kunstroute Nissewaard (voorheen Kunstroute Spijkenisse) en was bestuurslid tot 2018. Het idee voor de Kunstroute ontstond toen Lenie zich had aangemeld voor de Kunstroute van de Kunstkring Voorne. ' In Brielle en omgeving werden de kunstenaars goed bezocht, maar ik kreeg in Spijkenisse niemand over de vloer', vertelde ze vorig jaar de redactie van Groot Nissewaard. Omdat ze wist dat er ook in Spijkenisse kunstenaars waren die graag hun werk toonden, benaderde ze Bea Riksen en maakten ze een opzet voor hun eigen kunstroute. De toenmalige wethouder was enthousiast en zo vond de Kunstroute Spijkenisse plaats.

De Kunstroute heeft zich mede door haar inspanningen en inzet ontwikkeld tot een succesvol jaarlijks cultureel evenement waar elk jaar meer dan 50 kunstenaars aan deel nemen. Reden om Lenie eens in het zonnetje te zetten en haar de Nissewaardpenning te overhandigen. In haar dankwoord gaf ze aan even sprakeloos te zijn geweest toen ze hoorde dat ze de penning kreeg. Ze bedankte een ieder die naast haar stond,want 'alleen had ik het nooit gekund.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant