Afbeelding
Foto: Bas van der Wel

Samen maken we Nissewaard veiliger

Column 615 keer gelezen

Het is voor mij van het grootste belang dat u zich veilig in uw huis en woonomgeving voelt. Het moet prettig en veilig wonen zijn in Nissewaard. Ik wil af van de factoren die dat woongenot belemmeren. Zoals u heeft kunnen lezen heb ik de afgelopen tijd een aantal woningen en andere panden in Nissewaard gesloten. Bijvoorbeeld omdat er verboden middelen zijn aangetroffen in het pand. Denk bijvoorbeeld aan cocaïne of hennep plantages. Mensen in de straat weten vaak al langer dat het niet pluis is in een bepaalde woning en soms leidt dat ook tot forse overlast. Het sluiten van zo'n pand wordt in de wijk direct gevoeld, de overlast verdwijnt en het risico op brandgevaar neemt af. Die veiligheid kun je ook nog stimuleren door bijvoorbeeld op sommige plekken net even een extra lampje op te hangen. Dat heeft de gemeente samen met de woningbouw vereniging de afgelopen weken bijvoorbeeld in de wijk de Hoek gedaan. Achterpad verlichting op zonne-energie; het is nog eens duurzaam ook.

Zo werken we samen met verschillende partijen aan een veiliger Nissewaard. Zelf kunt u ook wat doen om die veiligheid te verbeteren. Goed licht rondom uw woning is daarvan een mooi voorbeeld. Geef uw ogen eens de kost en kijk eens wat u zelf kunt doen aan een het verbeteren van uw woonomgeving. Samen maken we Nissewaard veiliger.

Handige tips om inbraak te voorkomen, vindt u op de website van de politie; www.politie.nl. Onder het kopje thema's staan veel preventietips.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant