Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Sluiswachter Adrie de Visser viert 100ste verjaardag

Actueel 473 keer gelezen

Spijkenisse - Burgemeester Van Oosten ging vanmorgen in De Es op bezoek bij meneer Adriaan de Visser die afgelopen zaterdag zijn 100ste verjaardag vierde. De zeer met het bezoek vereerde eeuweling kreeg een kopie van zijn geboorteakte cadeau, waarop onder andere te lezen viel dat hij op 6 april 1919 om kwart over drie 's middags in Brielle geboren was.

Tot anderhalf jaar geleden woonde meneer De Visser nog zelfstandig in Spijkenisse. Hij was tijdens zijn werkzame leven sluiswachter van de in 1951 aan de Plaatweg nieuwgebouwde sluis. In 1939 was Adrie gemobiliseerd en gelegerd in het Zeeuwse Rilland. Daar leerde hij zijn latere echtgenote Francina Verburg kennen. Ze waren 74 jaar getrouwd toen mevrouw De Visser in 2017 op 97-jarige leeftijd overleed. Het paar kreeg een zoon en vier dochters die allemaal in Nissewaard wonen en hun vader iedere dag om beurten bezoeken. Ook is de 100-jarige (over)grootvader van 15 klein- en 21 achterkleinkinderen en heeft hij zelfs vier achter-achter-kleinkinderen.

Volgende week leest u in de papieren uitgave van Groot Nissewaard het uitgebreide levensverhaal van de uit een vissersfamilie afkomstige meneer De Visser.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant