Zuidland pakte in de strijd tegen degradatie, zaterdag een punt van Vitesse Delft, 1-1.
Zuidland pakte in de strijd tegen degradatie, zaterdag een punt van Vitesse Delft, 1-1. Foto: Peter de Jong

Zuidland houdt punt over aan duel met Vitesse Delft

Sport 344 keer gelezen

Zuidland – VV Zuidland moest zaterdag proberen om de winst van een week ervoor tegen Kethel Spaland een vervolg te kunnen geven. De ploeg van interim-trainer Aad Andriessen trad op Groot Nibbeland aan tegen Vitesse Delft dat op de achtste plaats stond. Het werd 1-1 (0-1).

Voor rust had Zuidland niet heel veel in te brengen in het duel en waren het de gasten uit Delft die het spel wisten te dicteren en vervolgens ook de bal achter doelman Marcel Kardux wist te krijgen. Na de thee was het vooral Zuidland die voor zijn laatste kansen leek te strijden. Er werd gelijk gemaakt via Ricardo Rapmund vanaf elf meter, nadat er hands was gemaakt. Daarna waren er nog meer kansen, maar gingen de ballen niet het doel in.

Kunnen winnen
'Voor de rust was het niet goed. We lieten die gasten teveel in hun spel komen. Alles was voor hen. Wij kwamen niet in ons spel. In de rust heb ik gezegd dat we ons voor 110 procent moeten geven. We zaten veel directer op de bal en hadden met kansen voor Sprille, Verlaan en De Macker eigenlijk ook recht op de overwinnen. We hebben uit de drie duels onder mijn leiding vier punten. Dat zijn er drie te weinig, want vandaag hadden we dit duel gewoon moeten winnen', besluit interim-trainer Aad Andriessen. Zaterdag speelt Zuidland tegen Alexandria '66.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant