Spijkenisse kan winnende lijn niet doortrekken

Sport 270 keer gelezen

Spijkenisse – VV Spijkenisse probeerde zaterdag de goede lijn van vorige week tegen Jong FC Den Bosch door te trekken in het duel tegen regiogenoot Smitshoek. De ploeg van trainer Peter Wubben kwam op sportpark Jaap Riedijk tot 1-4 (0-3).

Al direct in het begin lette Spijkenisse niet goed op toen een terugspeelbal achter doelman Michael Termijn werd getikt. Er waren vervolgens kleine kansjes, maar Smitshoek bleef aandringen en kwam zeven minuten voor rust op 0-2. In de slotminuut voor de thee was het Duprez met de 0-3 voor de Barendrechters.

Grensrechter vervangen
Na rust moest er een vervangende assistent scheidsrechter komen, waardoor de rust ruim een half uur duurde. Tevens keerde Daan Bourgonje na een jaar blessure leed weer terug in het veld. De wijzigingen mochten niet baten. Na tien minuten werd het 0-4. Een goed kwartier voor tijd was het Kees 'Pier' Tol met een schitterende vrije trap die de eer voor Spijkenisse redde. Daarna werd er niet meer gescoord op sportpark Jaap Riedijk. Door de nederlaag staat Spijkenisse op de twaalfde plaats in de hoofdklasse.