Foto: Grea Vlag
Foto: Grea Vlag Foto: Grea Vlag

Heel Heenvliet Reanimeert! Vijf BuurtAED's in het dorp

Actueel 1.498 keer gelezen

Rotterdam/Heenvliet - Op zaterdag 6 april trokken ongeveer 40 inwoners van Heenvliet richting Rotterdam met als doel een opleiding te volgen 'reanimatie en inzet AED' onder het mom van 'Heel Heenvliet Reanimeert!'

In november 2018 reed Fred Orchard in de auto en luisterde naar een rapportage op de radio waarin er werd verteld over een crowd unding actie opgezet door De Hartstichting en een fabrikant van AED's. De fabrikant startte de actie met een bedrag waarna de inwoners van stad of dorp konden doneren tot het gewenste bedrag ingezameld zou zijn en dan werd de AED opgehangen op een plek die voor iedereen bereikbaar is in geval van nood. Dit maakte veel indruk op Fred en hij ging gelijk over tot actie! Hij maakte een foldertje en deelde deze huis aan huis uit in zijn wijk en deelde zijn actie op Facebook. Tevens klopte hij bij zijn werkgever aan en informeerde bij een aantal bedrijven in de buurt, allen waren bereid om een donatie te doen. Hierna kwamen ook de donaties van mede wijkbewoners binnen en in no time was bijna het gewenste bedrag binnen. Na deze geslaagde actie wilde Fred graag ook een AED bij zijn moeder in de wijk verzorgen en herhaalde zich de geschiedenis….Om kort te gaan op dit moment is Fred bezig om de vijfde(!) AED binnen Heenvliet te realiseren, een geweldige prestatie!

Gratis training
Eric-Frank Welbergen hoorde van dit succes en nam contact met Fred op. 'Ik vroeg Fred of hij het een goed idee vond wanneer ik Inprevo, mijn werkgever, zou vragen om bewoners die dit zouden willen te trainen met reanimatie en inzet AED. Inprevo stemde gelijk in en zodoende trainen wij nu 40 mensen, zónder kosten natuurlijk.' Zo is Heenvliet een heel stuk Hartveiliger geworden! Tijdens het welkomstwoord meldde Eric-Frank nog even dat de Stichting Paardenmarkt Heenvliet ook het resterende bedrag van de vijfde AED doneert, dus Fred zijn missie is aan alle kanten geslaagd. Zo ook de 40 Heenvlietse cursisten, allen ontvangen een certificaat dat geaccordeerd is door de Nederlandse Reanimatie Raad.

Locaties
De AED's komen op de volgende (voorlopige) locaties te hangen:
Achterzijde Rietweye 12
Hugo van Voorneweg 5
Van Duyvenvoordeweg 1
Donjonstraat 21
Branderf

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant