Burgemeester en wethouder hielpen in de keuken.
Burgemeester en wethouder hielpen in de keuken. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Burgemeester in gesprek over Thuis in de Wijk tijdens ‘Vorkje Prik’

Actueel 487 keer gelezen

Abbenbroek – Burgemeester Van Oosten en wethouder Struijk hielpen gistermiddag in de keuken van het Dorpshuis bij het bakken van pannenkoeken. Dit in het kader van de deze week gestarte campagne Thuis In de Wijk, waarbij ondersteuning van inwoners en activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur en persoonlijke ontwikkelingen centraal staan.

Iedere eerste vrijdag van de maand kunnen inwoners uit het dorp Abbenbroek tegen een kleine vergoeding aanschuiven bij een door vrijwilligers van 'Prik een vorkje mee' bereide maaltijd. Dit maal werd, met hulp van vrijwilligers van Stichting Dorpshuis en een aantal medewerkers van JOZ, gekookt door jongeren. Naast het pannenkoeken bakken namen zij ook taken als gastheer/-vrouw, tafeldekken, ober en de garderobe voor hun rekening. Toen de 300 pannenkoeken klaar- en de circa 60 gasten gearriveerd waren, schoven naast de ouderen en burgemeester Van Oosten en wethouder Struijk, ook de pannenkoekenbakkers aan.

Ondertussen gingen burgemeester en wethouder met de jongeren en ouderen in gesprek over hetgeen waar Thuis in de Wijk voor staat, namelijk gezondheid en welzijn voor alle inwoners, een fijne leefomgeving, samenwerking met inwoners, instellingen en vrijwilligersorganisaties en activiteiten dicht bij inwoners in hun buurt of wijk.

Niet alleen ouderen eten eens per maand mee tijdens 'Prik een vorkje mee' in Abbenbroek. Ook steeds meer jongeren en gezinnen nemen deel aan het gezamenlijk eten project dat al zo'n vier jaar met succes in Abbenbroek 'draait'.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant