Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Feestelijke start Taaltent & Organisatie

Actueel 1.406 keer gelezen

Spijkenisse – Met het oplaten van twee enorme ballonnen opende wethouder Wouter Struijk vandaag aan de Theemsweg 67 officieel de taalschool Taaltent & Organisatie. Hij deed dit samen met Çigdem Eraydin-Susam, eigenaresse en directrice van de organisatie die zich richt op taallessen en inburgeringscursussen voor volwassenen.

Taaltent & Organisatie wil een brug vormen tussen onderwijs en maatschappij en is ontstaan vanuit de waarneming dat hiertussen een gat bestaat. Mensen met een taalachterstand voelen zich vaak buitengesloten en niet op hun gemak in de maatschappij. Door de taalbarrière kunnen zij hun kinderen niet ondersteunen of begeleiden bij bijvoorbeeld gesprekken voeren op school, huiswerk maken, naar een dokter gaan, enzovoort.

Al eerder startte Taaltent met het project Taal & School op Taalschool De Kameleon aan het Snoekenveen. Daarbij wordt aan de ouders van leerlingen van De Kameleon lesgegeven in de Nederlandse taal en gebruiken en andere zaken waar nieuwkomers in ons land mee te maken krijgen. Dat project loopt inmiddels ook op basisschool De Akkers. Ook werd gestart met de pilot Taal & Theater, waarbij deelnemers onder andere spreken, het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, stemgebruik en intonatie oefenen. Dit Taaltent-project 'loopt' bij het Centrum voor de Kunsten.

Çigdem Eraydin-Susam koos Taaltent als naam voor haar school, om hiermee tot uitdrukking te brengen dat zij staat voor het (taal) leren in een veilige en vrije omgeving. 'Eerst moet je je thuis en veilig voelen, daarna gaan we werken aan de taal', vertelde zij tijdens de opening. Wie informatie over inburgeren zoekt kan op www. ikwilinburgeren.nl scholen vinden die het Blik op Werk keurmerk mogen voeren vinden. Deze scholen zijn van goede kwaliteit. Alleen voor een cursus op een school met dit keurmerk kan geld geleend worden bij DUO. Ook Taaltent & Organisatie mag dit keurmerk voeren. Op www.taaltent.nl vindt u meer informatie.

Op de vandaag geopende locatie startte onlangs de eerste twee inburgeringsgroepen. Cursisten serveerden bij de feestelijke opening allerlei heerlijke zelfgemaakte hapjes uit hun land van herkomst. Taaltent & Organisatie heeft in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Theemsweg de beschikking over twee leslokalen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant