Foto: Annelies Meijboom
Foto: Annelies Meijboom Foto: Annelies Meijboom

Kunstroute Nissewaard: Kunst in de Bernisse

Actueel 294 keer gelezen

Abbenbroek - Annelies Meijboom en Fiona Konings zijn twee bloemarrangeurs met grote passie voor hun vak, namelijk Bloemsierkunst! Hun werkzaamheden als freelance bloemstylisten is heel divers, geen dag is hetzelfde!

Zo nu en dan spreken ze af in de werkruimte van Annelies en gaan ze klussen! Bedenken, ontwerpen en vervaardigen van bloemrijke en plantaardige objecten. Heerlijk vinden ze dat, en bovenal erg gezellig! Lekker kletsen en brainstormen, zo ontstaan dan weer nieuwe ideeën. Tot het idee ontstond om kunst te maken voor hun geliefde natuurgebied de Bernisse. Een plek waar ze beide graag komen. Maar waar dus nog iets ontbreekt, Kunst. Wat zou het gaaf zijn , als ze hier hun creaties kunnen tentoonstellen. Het liefst met materiaal uit het gebied zelf. Ze willen mensen inspireren en hopen zo een positieve aanvulling te geven aan het natuurgebied.

Met de aftrap van de kunstroute, waar zij ook aan mee zullen doen, zal deze 'droom' in vervulling gaan. Want na alle gesprekken met Staatsbosbeheer en de gemeente hebben ze een akkoord! Op zaterdag 13 april om 11.00 uur, zal hun natuurkunst officieel worden geopend, door wethouder L.Soeterboek. Er worden drie groenobjecten getoond, welke een jaar lang zullen blijven staan.

Tijdens de opening en de dagen van de kunstroute, zijn de objecten in de bloemen gezet en te bezichtigen in de Bernisse, ter hoogte van de Gemeenlandsedijk-Zuid 37 te Abbenbroek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant